Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 12:20

Ανακοίνωση διδασκόντων και μαθητών 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας για επεισόδιο μεταξύ μαθητών

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση διδασκόντων και μαθητών 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας για επεισόδιο μεταξύ μαθητών


Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 26-10-2012 μετά από καταγγελία γονιού, όπως μας γνωστοποιήσατε, δημοσιεύθηκε άρθρο πλήρους ανακρίβειας. Το άρθρο αναφερόταν σε συμπλοκή μαθητών Αλβανών και Έλληνα στα ΕΠΑΛ , δίνοντας στη συμπλοκή ρατσιστικό χαρακτήρα. Τα πραγματικό γεγονός είναι ότι τσακώθηκαν δύο μαθητές για προσωπικούς εφηβικούς λόγους.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το φαινόμενο της σύγκρουσης παιδιών ή εφήβων είναι σύνηθες, με κύρια αίτια ιδιαίτερα στους εφήβους την μαγκιά ,την διεκδίκηση του άλλου φύλου ,το ποδόσφαιρο. Το αναφερόμενο γεγονός καμία σχέση με ρατσιστικό φαινόμενο δεν είχε. Το ρατσιστικό στοιχείο χρησιμοποιήθηκε ίσως ως προκάλυμμα προς αποφυγήν τιμωρίας. Όσο για τα φαινόμενα ρατσισμού που τυχόν εμφανίζονται από μεμονωμένες περιπτώσεις ,αντιμετωπίζονται έως τώρα με δυναμική παρέμβαση συνεργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού, της μαθητικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στα Ελληνικά σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού κράτους και τη διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι αλλοδαποί απολαμβάνουν το δικαίωμα της ισότητας που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κατοικούν. Αυτό το καταστούμε σαφές σε όλους τους αποδέκτες. Συστήνουμε επίσης στους γονείς να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα περιστατικά μεταξύ εφήβων με σύνεση και να περιορίζουν τα πολιτικά τους πιστεύω στους χώρους των ενηλίκων, όπου είναι δυνατόν να κριθούν και να γίνουν άξια σεβασμού ή κατάκρισης ανάλογα με το ακροατήριο.

Ενημερώνουμε επίσης ότι σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία το όργανο που κρίνει τις πράξεις των μαθητών μέσα στο σχολείο, είναι ο σύλλογος των καθηγητών και τονίζουμε ότι οι μαθητές κρίνονται για τις πράξεις τους και όχι για την εθνικότητα τους. Η εθνικότητα για όσους δε το γνωρίζουν δεν κρίνεται…





ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


NEWSLETTER