Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:10

Μαθητές στα μονοπάτια της ιστορίας της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Μαθητές στα μονοπάτια της ιστορίας της Κυπαρισσίας

Στα καλντερίμια και στα μονοπάτια της ιστορίας της Κυπαρισσίας περπάτησαν χθες το πρωί μαθητές του Γυμνασίου της πόλης όπου και ξεναγήθηκαν από το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους και πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Γιώργο Τσάλτα, βρέθηκαν στην Άνω Πόλη και ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του συλλόγου Αιμιλία Μπινίσκου.

Αναφερόμενη σε αυτή τη δράση η πρόεδρος τονίζει: «Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον καθηγητή Γιώργο Τσάλτα, λάτρη της παράδοσης και της ιστορίας, και την ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου μας, περιδιαβήκαμε τα γραφικά καλντερίμια της πόλης μας, μιλήσαμε για την ιστορία και τη σημασία της διατήρησης και της ανάδειξης αυτών καθώς και άλλων ιστορικών μνημείων και συζητήσαμε στο Λαογραφικό Μουσείο για τη σπουδαιότητα της ανάμειξης της νέας γενιάς σε παρόμοιες δράσεις. Αυτή η βόλτα με συζήτηση και αναλύσεις ήταν μέρος της δράσης, χαρτογράφηση των διαδρομών για την ανάδειξη των καλντεριμιών και μνημείων της Ανω Πόλης, προσπαθώντας απ’ αυτή τη συνεργασία εμείς οι παλιότεροι να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση μας για την ιστορία, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες των ανθρώπων, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και πολλά άλλα στα νέα παιδιά, προσδοκώντας με αυτόν τον τρόπο να γεφυρώσουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και να τα καταστήσουμε αντάξια των προγόνων μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον κ. Τσάλτα όσο και τα παιδιά του Γυμνασίου για την όμορφη συνεργασία που έχουμε. Και συνεχίζουμε…».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER