Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:13

“Dancing to Connect” στην Καλαμάτα: Χορογραφίες εφήβων στο Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από την
“Dancing to Connect” στην Καλαμάτα: Χορογραφίες εφήβων στο Μέγαρο Χορού

 

Χορευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Dancing to Connect – Χορεύω, άρα επικοινωνώ” θα διοργανωθεί το Σάββατο στις 8 μ.μ. από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, εμπνευσμένη από το πρόγραμμα της ομάδας “Battery Dance Company” της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη, όλα αυτά τα χρόνια, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνεχίζει να «Χορεύει, άρα να επικοινωνεί», όπως ακριβώς κάνουν οι έφηβοι σε 45 χώρες όλου του κόσμου, χάρη στο πρόγραμμα “Dancing to Connect”. Επαγγελματίες χορευτές θα μοιραστούν για 8η χρονιά τις γνώσεις τους με τους μαθητές και θα τους καθοδηγήσουν στο πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους στην Καλαμάτα το Σάββατο και στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στην Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7 μ.μ.. Τα σχολεία που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα από Καλαμάτα και Αθήνα είναι τα εξής: 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 3o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, 4o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, Γενικό Λύκειο Θουρίας, 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, 3ο Γενικό Λύκειο Υμηττού, 3ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου και «Ευπαλίνειο» Επαγγελματικό Λύκειο Αλίμου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Οι χορευτές που συμμετέχουν φέτος είναι οι: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Δημήτρης Μυτιληναίος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αυγουστίνος Πότσιος, Δημόκριτος Σηφάκης, Αντώνης Στρούζας, Αλέξης Τσιαμόγλου, Μαρία Φουντούλη. 

(Φωτογραφία: Γιώργος Αναστασάκης)


NEWSLETTER