Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 11:24

Ανακοίνωση των οικότροφων της φοιτητικής εστίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση των οικότροφων της φοιτητικής εστίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας

  Σήμερα 5/11/2012 οι οικότροφοι τις Φ.Ε.ΑΤΕΙ-Κ μαζευτήκαμε αυτοβούλως χωρίς κομματικούς πάτρωνες να συζητήσουμε σοβαρά θέματα που μας απασχολούν, μόνοι μας χωρίς καμία παρέμβαση, άσχετα αν δεν το σεβάστηκαν ορισμένοι εξω-εστιακοί και επέμεναν να παραβρεθούν στην συγκέντρωσή μας η οποία ένα από τα πολλά είχε ως θέματα τα εξής:
Πληροφορηθήκαμε άναυδοι την επικείμενη μετακίνηση της Προϊσταμένης της Φ.Ε. ένα μήνα πριν την αποχώρηση της Διοίκησης του Τει.
Είμαστε κάθετα αντίθετη σε μία τέτοια ενέργεια σκοπιμότητας γιατί:
1)Στα 2,5 χρόνια υπηρεσίας της κ. Παλαιογιάννη η Εστία άλλαξε νοοτροπία λειτουργίας την ξεκαθάρισε από διαμονή εξω-εστιακών, μας έκανε να νοιώθουμε ασφαλείς και να βρίσκουμε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προσωπικό ή πρόβλημα που αφορούσε την κοινόβια ζωή μας γιατί είναι ο άνθρωπός μας.

2) Φυσικά κανείς δεν παραβλέπει τον αγώνα της για οικονομία με στόχο την μακροζωία της εστίας.

3) Είναι αδιανόητο όταν υπάλληλος της εστίας έχει καταγγελθεί ότι ενοχλεί τις φοιτήτριες-υποτρόφους και οι καταγγέλλουσα δεν ερωτάται στην έγγραφοι μαρτυρία της από την ενεργούσα διερεύνηση τίποτα για το θέμα αυτό τότε πώς οι άλλοι/ες οικότροφοι θα πουν τα παράπονά τους, πού θα βρουν το δίκιο τους, σε ποιόν θα μιλήσουν για όλα αυτά; Βέβαια η επερχόμενη διοίκηση φρόντισε να φυγή ο προϊστάμενος και ¨ο λύκος¨ να φυλάει τα πρόβατα.

4) Είναι γεγονός ότι διαμαρτυρόμαστε ώστε να επιτραπεί η είσοδος υπό όρους στα δωμάτια των οικότροφων από φίλους και συγγενικά πρόσωπα.

Ο κος Καπόλος στην συγκέντρωση που είχαμε στην εστία μας είπε ότι η απαγόρευση της εισόδου είναι απόφαση της εφορίας και λυπάται ιδιαίτερα διότι από τους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των φοιτητών υπήρχαν μέλη της εφορίας που υπέγραψαν τέτοια απόφαση και μόνο με νέα απόφαση μπορεί να καταργηθεί η προηγούμενη.

Η κα Παλαιογιάννη ασφαλώς εκτελεί εντολές άσχετα αν μερικές φορές είναι αντίθετες με τα θέλω μας, επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι σκόπιμες για να διαταράξουν την κοινόβια ζωή μας παρακαλούμε να μας αποστείλετε την απόφασή σας.

Έως τότε εμείς οι οικότροφοι της Φ.Ε.ΑΤΕΙ.Κ. θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα θα κάνουμε δηλαδή συμβολική κατάληψη της εστία για να αναστείλουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της προϊσταμένης έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας.

Η ίδια επιστολή θα αποσταλεί: στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρο Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΤΕΙ-Κ κο Καζάκο, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου κο Κανάκη, Σύλλογο καθηγητών ΑΤΕΙ-Κ, σύλλογο διοικητικών υπαλλήλων ΑΤΕΙ-Κ, διευθύνοντα σύμβουλο ΕΙΝ κο Μανούρη και ΜΜΕ.

Με εκτίμηση

Οι οικότροφοι της Φ.Ε.ΑΤΕΙ-Κ


NEWSLETTER