Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 09:57

Επιτυχές το συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας

Επιτυχές το συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας

Ως ένα από τα καλύτερα συνέδρια χαρακτήρισε το 29ο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, ο πρόεδρός της -Νησιώτης στην καταγωγή- Γρηγόρης Καλογερόπουλος

«Και από πλευράς συμμετοχής και επιστημονικής επιτυχίας, αλλά και παράλληλων εκδηλώσεων, ήταν ένα από τα καλύτερα», σημείωσε στην "Ε" ο κ. Καλογερόπουλος. Παρατήρησε ότι «παρουσιάστηκαν πολλά καινούργια πράγματα στις ομιλίες των εισηγητών και καινούργια πράγματα προέκυψαν και ως συμπεράσματα των στρογγυλών τραπεζιών». Διευκρίνισε πως «η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας σε θέματα μαθηματικής παιδείας και όχι μόνο» κι επεσήμανε ότι «όλα τα συμπεράσματα του συνεδρίου που αφορούν θέματα μαθηματικής παιδείας, σχολικών βιβλίων και πανελληνίων εξετάσεων θα γίνει προσπάθεια να διοχετευτούν και να επεξεργαστούν από το υπουργείο».

Με αφορμή την επίσκεψη των συνέδρων χθες το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, παρατήρησε πως «ένα από τα δυνατά σημεία του συνεδρίου ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης και κυρίως ο χώρος της Μεσσηνίας. Θα προσπαθήσουμε να την επιβάλλουμε ως τόπο συνεδρίων».

Ο Γρ. Καλογερόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Μεσσήνης, το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου - συνάδελφο μαθηματικό Κώστα Ρούτση για τη στήριξη του συνεδρίου. Χαιρετισμό του δημάρχου που απουσιάζει στη Ρώμη -τιμάται από το Βατικανό ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης-, μετέφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπρατσιάκος.