Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 10:31

Φοιτητές… ξαναμπήκαν στην Φοιτητική Εστία Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τριάντα φοιτητές μπήκαν τη Δευτέρα στη Φοιτητική Εστία Καλαμάτας και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν, καθώς γι’ αυτό έχουν σοβαρούς λόγους, οικονομικούς και φοίτησης.

Ο φοιτητής Παναγιώτης Λεγάκης μας ενημέρωσε ότι “ζητήσαμε και ζητάμε η Εστία να παραμείνει ανοιχτή, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, καμία απάντηση”. Δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να μείνουν στην Εστία και μας εξήγησε πως “ενημερώσαμε τον προϊστάμενο που μας είπε ότι δεν μπορεί να μας απαγορεύσει και πως οφείλει να ενημερώσει τη διοίκηση”.

“Εμείς θα παραμείνουμε για λόγους οικονομικής κατάστασης, που είναι γνωστοί γι’ αυτό μένουμε στην Εστία, αλλά και φοίτησης”, παρατήρησε ο Π. Λεγάκης κι επεσήμανε: “Στην Εστία υπάρχει ασύρματο Ιντερνετ που μας εξασφαλίζει πρόσβαση στα εξ αποστάσεως μαθήματα και στις εξ αποστάσεως εξετάσεις. Πράγματα που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε στους τόπους κατοικίας μας, στα χωριά μας, όπου δεν υπάρχει Ιντερνετ. Ακόμα 1η και 10 Ιουνίου κάποια παιδιά ξεκινούν την πρακτική άσκηση. Υπάρχουν και παιδιά που πρέπει να μείνουν στην Καλαμάτα, γιατί δουλεύουν και παίρνουν ένα χαρτζιλίκι, ενισχύοντας τα χρήματα που παίρνουν από την οικογένειά τους”.

Κλείνοντας, επέμεινε ότι “θα αντιδράσουμε αν επιχειρήσουν να μας διώξουν. Δεν προτιθέμεθα να φύγουμε από την πόλη”.

Γ.Σ.