Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:41

Απολογισμός μαθητικής επιχείρησης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Με τον ετήσιο απολογισμό ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece), η μαθητική επιχείρηση “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Οι μαθητές - επιχειρηματίες κατάφεραν, εν μέσω καραντίνας, να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν προς πώληση το συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που  δημιούργησαν, με θέμα την Καλαμάτα. Στόχος του παιχνιδιού  είναι να προσφέρει στους παίκτες του μοναδικές στιγμές ομαδικότητας, γέλιου και ανταλλαγής γνώσεων με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό,  ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα κρυφές πτυχές της πόλης  μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, σωστής λήψης αποφάσεων, προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου. Με τους ειδικούς ρόλους που επωμίστηκαν στην επιχείρηση οι μαθητές κατάφεραν να αναπτύξουν πιο εξειδικευμένες δεξιότητες. Οποιαδήποτε επαγγελματική κατεύθυνση και να επιλέξουν για το μέλλον η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» τους εφοδίασε με πρακτική εμπειρία και βοήθησε να κατανοήσουν ότι η επιχείρηση δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια στάση ζωής. Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Μαρίσα Παυλέα, Γεωργία Ραμαντάνη, Στέλλα Ρήγα, Βαγγέλης Τσιλιμπέρδης, Σταύρος Τομαράς, Αγγελική Τριαντοπούλου, Αγγελος Χαντζής, Δέσποινα Χειλά, Βασίλης Χειλάς και Ελενα Χριστοπούλου. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν οι: Ευαγγελία Παπαδογιαννάκη, Ευσταθία Σπίνου, Αντώνης Δεμπεγιώτης και εθελόντρια σύμβουλος η Αννα Σκάρπα.