Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 08:09

Μεσσηνία: Υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις ο πατήρ Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις ο πατήρ Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

 

 

Η θέληση για γνώση και για εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ και ένα τρανό παράδειγμα είναι ο πατήρ Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ηλικία 40 ετών αναζητά την παραπάνω γνώση και εκπαίδευση, και έτσι στοχεύει στην εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο, στη Θεολογική Σχολή.

Μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές βρέθηκε χθες στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και συμμετείχε στις εξετάσεις.

Εχοντας αφήσει πίσω του τα σχολικά θρανία για περισσότερα από 20 χρόνια, επέστρεψε σε αυτά και όπως λέει και ο ίδιος αισθάνθηκε και πάλι μαθητής. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθείς σε τέτοια ηλικία στο συστηματικό διάβασμα, μας είπε, αλλά όταν υπάρχει η θέληση και πίστη στο Θεό όλα γίνονται.

Ιερέας σήμερα στην ενορία Βασιλικού και καλύπτοντας κι άλλες κενές ενορίες της περιοχής, αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που αναζητά πάντα την γνώση και τίποτα δεν θεωρεί ακατόρθωτο αν δεν το προσπαθήσεις. Φυσικά δεν έκρυψε ότι είχε άγχος πρώτη μέρα των εξετάσεων και μιλώντας πλέον ως υποψήφιος χαρακτήρισε το θέμα βατό, λέγοντας και ότι ίσως τον ευνοούσε λόγω της ηλικίας του.

Είναι αξιοσημείωτο ότι συμμετέχει για πρώτη φορά σε πανελλαδικές εξετάσεις και αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχει κάποιος το στόχο του.

Βγαίνοντας από το εξεταστικό κέντρο του ΓΕΛ Κυπαρισσίας τόνισε: «Είμαι 40 ετών, συμμετέχω τώρα στις πανελλαδικές με στόχο το πανεπιστήμιο, τη Θεολογική Σχολή. Είναι μια απόφαση η οποία πάρθηκε με δυσκολία μπορώ να πω, λόγω της ηλικίας μου, αλλά και εμείς προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι και θέμα γνώσεων, βέβαια, και το διάβασμα στο σπίτι ωφελεί, αλλά και η οποιαδήποτε παραπάνω εκπαίδευση, η πανεπιστημιακή σπουδή, είναι το καλύτερο. Για την ηλικία μας είναι λίγο δύσκολο πλέον να συγκεντρωθούμε και να αυτοσυγκεντρωθούμε στο διάβασμα, οπωσδήποτε θέλει πολύ περισσότερη προσπάθεια από ό,τι ένα παιδί 18, 19 ή 20 ετών, αλλά αν υπάρχει θέληση και πίστη στο Θεό όλα γίνονται».

Οσο για το πώς αισθάνθηκε στην σχολική τάξη και πώς είδε το θέμα των εξετάσεων σημείωσε: «Αισθάνθηκα κι εγώ λίγο ως μαθητής. Ηταν ένα όμορφο συναίσθημα, γιατί εγώ προσωπικά το βλέπω ότι κάνω κάτι για καλό σκοπό, να πάω λίγο παραπάνω. Ημουν αγχωμένος κι εγώ ως μαθητής, αγχωμένος λόγω εξετάσεων και μόνο, και όχι που βρέθηκα ανάμεσα στα παιδιά. Τα θέματα σχετικά ήταν βατά για κάποιον που έχει διαβάσει, και είναι αυτονόητο πως κάποιος που έχει διαβάσει θα πάει καλά. Οπωσδήποτε όμως ήθελε και λίγη σκέψη, κριτική σκέψη, και ίσως εμείς που έχουμε την παραπάνω ηλικία μας βοηθά λίγο αυτό: οι εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει στη ζωή».


NEWSLETTER