Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 07:08

"Πέρασε" με υψηλή βαθμολογία την αξιολόγηση το τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας

Γράφτηκε από την

Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε προχθές η αξιολόγηση του τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΒΙΟΘΕΚΑ) του ΤΕΙ Καλαμάτας από επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας. 

Οι αξιολογητές, από την Αμερική, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, αναμένεται άμεσα να καταθέσουν το πόρισμά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η επιτόπια επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών Αξιολογητών χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επιτυχής καθώς από τις δηλώσεις των ίδιων των μελών της, στο πέρας της επιτόπιας επίσκεψης, προέκυψε ότι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, και σε ορισμένα σημεία εντυπωσιασμένοι, από τις υποδομές του Τμήματος ΒΙΟΘΕΚΑ και γενικότερα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, από το εκπαιδευτικό προσωπικό (μέλη Ε.Π. και επιστημονικούς/εργαστηριακούς συνεργάτες), από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος καθώς και από το παρεχόμενο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Επιπλέον τα μέλη της επιτροπής έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις για αδυναμίες που διαπίστωσαν και έδωσαν έμφαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διασύνδεσης του Τμήματος με την τοπική κοινωνία και της ισχυρότερης εμπλοκής του στη διεκδίκηση διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων για την άντληση τεχνογνωσίας και πόρων.   

Πρόκειται για το δεύτερο Τμήμα της Σχολής, μετά από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής που ολοκληρώνει με επιτυχία την εξωτερική του αξιολόγηση, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας καθώς το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο για την οργάνωση αυτοδύναμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο άμεσο μέλλον. 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 15/12/2012 με την κατάθεση από μέρους της επιτροπής της σχετικής Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος στην ΑΔΙΠ".

Η επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών "μετά από την απόφαση της Ολομέλειας της Α.ΔΙ.Π. (1727/24-9-2012) και της προβλεπόμενης από το νόμο κλήρωσης για σύσταση Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης" όπως επισημαίνεται, αποτελούσαν οι εξής αξιολογητές: Η καθηγήτρια Σοφία Καθάριου από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (ΗΠΑ), η Δρ Ελένη Μαλούπα από το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΘΙΑΓΕ) - Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Θωμάς Παναγόπουλος από το Research Centre for Spatial and Organizational Dynamics, University of Algarve, Faro, στην Πορτογαλία και ο καθηγητής Γιώργος Βελίδης από το Πανεπιστήμιο της Georgia στις ΗΠΑ.