Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:50

Καλαμάτα: Έναρξη εγγραφών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. για το νέο σχολικό έτος

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Έναρξη εγγραφών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. για το νέο σχολικό έτος

Την έναρξη των εγγραφών για το σχολικό έτος 2020-2021 ανακοίνωσε το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας.

Οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία έως και τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των κηδεμόνων τους. Για την οριστικοποίηση της εγγραφής θα πρέπει οι μαθητές να προσκομίζουν στην σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας μπορούν να φοιτήσουν οι ανήλικοι που αποδεδειγμένα εργάζονται καθώς και όλοι οι ενήλικοι.

Ελάχιστη απαίτηση για να εγγραφεί κάποιος είναι να κατέχει απολυτήριο Γυμνασίου η ισοδύναμο τίτλο.

Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου Ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (από 18.00 έως 22.30) ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης για όλους. Μια μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είναι η μείωση των ετών φοίτησης στα Εσπερινά Λύκεια από τέσσερα σε τρία.

Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται: α) Απολυτήριο Λυκείου και β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Το σχολείο προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής στις Πολυτεχνικές σχολές με ποσόστωση 5%, στα Πανεπιστημιακά τμήματα με ποσόστωση 10% και στην ΑΣΠΑΙΤΕ με ποσόστωση 20%. Επιπλέον οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν στην σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στη σχολή Αστυφυλάκων, στη σχολή Πυροσβεστικής, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδο τους στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι ειδικότητες του παρέχουν πρόσβαση σε τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην πόλη της Καλαμάτας. Αυτά είναι τα τμήματα Λογοθεραπείας, Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των Επαλ είναι η προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.

Οι Τομείς και Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν την επόμενη Σχολική χρονιά είναι:

1) Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

2) Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες: α. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και β.Τεχνικός Οχημάτων

3) Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

4) Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

5) Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης

6) Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.

Τηλέφωνο (fax): 2721025807

Κινητό: 6945975448


NEWSLETTER