Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 16:19

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας

 

Η ολοκλήρωση του κύκλου επαφών μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με στόχο τη συνεργασία μέσα από το υπό ίδρυση Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας που προωθεί η δημοτική αρχή, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με καθηγητές του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η συνεργασία αποσκοπεί στην υλοποίηση δράσεων με τη χρήση των τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT) και σε τομείς που αφορούν τον αγροτικό τομέα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του δήμου.

Αναλυτικά, οι δράσεις στοχεύουν στους εξής τομείς: Δακοπροστασία, προστασία καλλιεργειών πατάτας από πάγο, αντιπλημμύριση και συστήματα προειδοποιήσεων, συλλογή δεδομένων συνθηκών καλλιέργειας και συσχέτιση με ποιότητα και ποσότητα, παραγωγή για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα παραγωγής, έξυπνη στάθμευση και βοήθεια στο σπίτι, ειδικά για ηλικιωμένους ή πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο συμμετείχαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ευστράτιος Γεωργόπουλος - διευθυντής του Εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Μοντελοποίησης, Βασίλης Δημόπουλος - πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Αλέξανδρος Βυθούλκας - καθηγητής Εφαρμογών και ο Δρ. Σταύρος Πανταζόπουλος.

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου Φώτης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κουτραφούρης.