Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 12:43

Χρυσό Βραβείο στα «Education Leaders Awards» στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Χρυσό Βραβείο στα «Education Leaders Awards» στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

 

Το Χρυσό Βραβείο στα «Education Leaders Awards», στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία», κατέκτησε το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων για το συνεργατικό έργο eTwinning που εκπόνησε μαζί με 6 ακόμη νηπιαγωγεία, με τίτλο «Η τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου - Art Project Day».

Το έργο υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-2019 από 195 νήπια και 16 εκπαιδευτικούς της Ελλάδας.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία: Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, 3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων, 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας και 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού.

Με οδηγό, εργαλείο, αλλά και μέσο έκφρασης την τέχνη και με έναυσμα 7 Παγκόσμιες Ημέρες που επιλέχθησαν με γνώμονα τις δυνατότητες που προσφέρουν για διδακτική αξιοποίηση και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, οι διοργανωτές είχαν στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με γνώσεις, δεξιότητες, συναισθήματα, αξίες και στάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

«Οραμά μας υπήρξε η υλοποίηση ενός έργου όπου όλα τα σχολεία θα συμμετείχαν επί ίσοις όροις, τόσο στη στοχοθεσία όσο και στη διαμόρφωση των δράσεων, ώστε να λειτουργήσουμε ως μια κοινότητα μάθησης προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της παιδαγωγικής πράξης.

Ενα έργο που λάτρεψαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς είχαν ενεργό συμμετοχή και που τα μηνύματά του διαχύθηκαν στην τοπική κοινωνία και ευρύτερη κοινότητα των συνεργαζόμενων σχολείων, μέσω των μηνιαίων Δελτίων Τύπου και αφισών στα τοπικά ΜΜΕ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Επιπλέον το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων διακρίθηκε δύο φορές ακόμη για δράσεις της φετινής σχολικής χρονιάς: Στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «ΕΙΜΑΙ… Πώς βλέπω τον εαυτό μου», στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου, το έργο της μαθήτριάς του Ιζαμπέλας Ιμπράι διακρίθηκε ανάμεσα σε 23.000 έργα που συμμετείχαν.

Επίσης,  το συνεργατικό ραδιοφωνικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, στο οποίο συμμετείχε το νηπιαγωγείο, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία των ακροατών του διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Ραδιοφώνου «Κάντο να ακουστεί» ανάμεσα σε 106 συμμετοχές όλων των βαθμίδων.

 


NEWSLETTER