Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 22:04

Καλαμάτα: Ο φοιτητικός σύλλογος Φιλολογίας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ο φοιτητικός σύλλογος Φιλολογίας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο

 

Ο φοιτητικός σύλλογος Φιλολογίας Καλαμάτας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που σύμφωνα με ανακοίνωσή του “μας γυρίζει χρόνια πίσω και οι διατάξεις του μας θυμίζουν τακτικές της δικτατορίας-χούντας”.

Ο σύλλογος, μεταξύ άλλων, παρατηρεί ότι “οι ρυθμίσεις που αφορούν τη διάλυση της συνάθροισης, την απαγόρευση της συνάθροισης, τη συνεργασία οργανωτή αρχών και την ευθύνη του οργανωτή σε ένα δημοκρατικό κράτος όπως η Ελλάδα, δεν πρέπει να υπάρξουν και ούτε να εφαρμοστούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το παρόν νομοσχέδιο που καταπατάει το δικαίωμα του Ελληνα πολίτη στην ειρηνική αντίδραση, διαδήλωση για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και για την οικογένειά του.

Η φίμωση της αντίθετης γνώμης δεν έχει καμία σχέση με το πολίτευμα της δημοκρατίας και της πολυφωνίας που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει και να σταθεί ένα κράτος και μία κοινωνία. Αν το ίδιο το κράτος θέλει να αποκοπεί από το πολίτη μη θέλοντας να ακούσει, να αφουγκραστεί τα προβλήματά του, τις αντιδράσεις του τότε μιλάμε για κατάλυση του δημοκρατικού κοινωνικού ιστού και επικράτηση μόνο των αρεστών των νόμων, των ψηφισμάτων που καταθέτει η εκάστοτε κυβέρνηση. Ως φοιτητές και νέοι βιώνοντας στο πετσί μας τόσα χρόνια κρίσης, βλέποντας ανθρώπους να κείτονται στους δρόμους χωρίς δουλειά, απελπισμένοι, γεμάτοι ανησυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, να αυτοκτονούν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, των δανείων, δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι, όταν καταπατούν δημοκρατικά δικαιώματα μας”.
Καταλήγοντας στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λαγός επισημαίνεται: “Οταν μία κυβέρνηση θέλει να αποχαυνώσει τον πολίτη σ’ έναν «καναπέ», κάνοντάς τον έναν απλό παθητικό, άπραγο δέκτη τότε η δημοκρατία έχει αρχίσει να πλήττεται και ο κίνδυνος είναι ορατός. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες και οι εκπρόσωποί της δεν έχουν το δικαίωμα να στραφούν ενάντια στην πλειοψηφία του λαού και στους αγώνες του”.


NEWSLETTER