Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 11:45

Πανελλαδικές 2020: Μεσσήνιοι απόφοιτοι είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πανελλαδικές 2020: Μεσσήνιοι απόφοιτοι είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν (φωτογραφίες)

Τους κόπους όλης της χρονιάς είδαν να αποδίδουν πολλοί απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καλές βαθμολογίες τούς ανοίγουν τις πόρτες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους και τις μελλοντικές τους καριέρες.

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος

 

1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Με 19.505 μόρια ο Νίκος Πολυχρονόπουλος είναι έτοιμος να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών ή της Πάτρας, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σχολική χρονιά δύσκολη, αλλά με σταθερό διάβασμα κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Οπως σημείωσε, η περίοδος της καραντίνας λειτούργησε θετικά, καθώς ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του για μελέτη αυξήθηκε κατά πολύ.

 

2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Ο Χρήστος Μουζάκης έχοντας συγκεντρώσει 18.150 μόρια επιθυμεί να περάσει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ως πλοίαρχος. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό η επόμενη επιλογή του θα είναι κάποια σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. “Η περίοδος της καραντίνας μπορώ να πω πως μας αποσυντόνισε, ωστόσο με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, ο οποίος ξεκίνησε για μένα από την περασμένη χρονιά, τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Σε αυτό συνέβαλαν οι γονείς μου αλλά και οι καθηγητές μου τους οποίους και ευχαριστώ” υπογράμμισε.

 

Ο Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος συγκέντρωσε 17.100 μόρια και στόχο έχει να εισαχθεί στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας ή της Πυροσβεστικής. “Απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς κινήθηκα με προγραμματισμό διαβάζοντας κάθε μάθημα ξεχωριστά ανά ημέρα. Στη συνέχεια η περίοδος της διακοπής των μαθημάτων λειτούργησε ευεργετικά, μιας και ο χρόνος που κερδίσαμε από τη μετάβασή μας στο σχολείο ήταν πολύτιμος” ανέφερε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς του για τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα.

 

4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Δίνοντας για δεύτερη χρονιά, ο Στάθης Κλαρίδας συγκέντρωσε 13.300 μόρια, βαθμολογία που του επιτρέπει να αισιοδοξεί πως θα περάσει στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Η φετινή διαδικασία ήταν πιο εύκολη για τον ίδιο, καθώς είχε τις βάσεις και την εμπειρία από τις περσινές εξετάσεις – σημειώνοντας πως άξιζε τον κόπο που διαγωνίστηκε εκ νέου.

 

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Η Πηνελόπη Μανωλέα συγκέντρωσε 17.900 μόρια και στόχος της είναι η Νομική. Της αρέσει εδώ και μερικά χρόνια η σχολή αυτή, γιατί την ελκύει ο κλάδος αυτός και η αντίστοιχη επιστήμη. Αγαπημένο της μάθημα ήταν η Ιστορία. Τη δυσκόλεψε περισσότερο ο όγκος του διαβάσματος στην Γ’ λυκείου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες τάξεις. Η καραντίνα βοήθησε στο να… δώσει έξτρα χρόνο διαβάσματος, το οποίο όμως ήταν κουραστικό για τους υποψηφίους. Η Πηνελόπη τώρα θα συνεχίσει με τα χόμπι που είχε αφήσει λόγω έλλειψης χρόνου: τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, το θέατρο.

Ο Ηλίας Χρονόπουλος με 15.900 περίπου μόρια θέλει να περάσει στην Αεροπορία ή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο. Η χρονιά για εκείνον κύλησε σχετικά ήρεμα, αφού ο ίδιος είναι μεθοδικός και προσπαθούσε να μην πιεστεί ιδιαίτερα από το άγχος.

 

6ο ΓΕΛ Καλαμάτας 

Η Αθηνά Γιαννοπούλου με 16.300 μόρια θέλει να περάσει στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής στο Βόλο. Τη σχολή τη διάλεξε γιατί θέλει να στηρίζει τους ανθρώπους και να κάνει κάτι που να έχει πραγματική αξία στο μέλλον. Από τη χρονιά που πέρασε θα θυμάται πως ήταν δύσκολη, αλλά και πως είχε μεγάλη στήριξη από τους καθηγητές και την οικογένεια.

 

ΓΕΛ Θουρίας

 Εχοντας συγκεντρώσει 16.250 μόρια ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος θέλει να περάσει στη Σχολή Αξιωµατικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ως δεύτερη επιλογή θα δηλώσει αυτή των Υπαξιωματικών επίσης στην Π.Α. Οπως είπε, οι πανελλαδικές έτσι όπως εξελίχτηκαν ήταν εκτός πλαισίου, ενώ η διακοπή αποσυντόνισε το διάβασμά του. “Η βαθμολογία που πέτυχα δεν ήταν αυτή που περίμενα βάσει των δυνατοτήτων μου. Παρότι είμαι καλός στη Χημεία με δυσκόλεψε αρκετά, ενώ το μάθημα που τα πήγα καλά ήταν η Φυσική” επισήμανε, τονίζοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του σχολείου του και τους γονείς του για τη βοήθεια και τη στήριξή τους.

 

Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας

Ο Αλέξανδρος Σταφυλαράκης με 16.475 μόρια ευελπιστεί να περάσει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ή σε κάποιο Τμήμα Φαρμακευτικής. Οπως είπε η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της σχολικής χρονιάς λόγω της καραντίνας ήταν απαιτητική, ενώ του δημιούργησε στρες. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων η εμπειρία των πανελλαδικών δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο παρουσιαζόταν στην αρχή, ενώ υπογράμμισε πως το μάθημα στο οποίο συνάντησε εμπόδια ήταν αυτό της Εκθεσης. “Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου που στάθηκαν δίπλα μου, καθώς και τον κοινωνικό μου περίγυρο” σχολίασε.

 

Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οποιος γονέας ή εκπαιδευτικός επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει στο elefklm@gmail.com για να γνωστοποιήσει την επιτυχία κάποιου μαθητή ή μαθήτριας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER