Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 17:21

Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

 

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας ενημερώνει πως η 3η φάση εγγραφών για το σχολικό έτος 2020-2021 ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Για τη διαδικασία χρειάζονται οπωσδήποτε οι κωδικοί του Τaxisnet. Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς Τaxisnet των κηδεμόνων τους. Για την οριστικοποίηση της εγγραφής θα πρέπει οι μαθητές να προσκομίσουν στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας μπορούν να φοιτήσουν οι ανήλικοι που αποδεδειγμένα εργάζονται καθώς και όλοι οι ενήλικοι. Ελάχιστη απαίτηση για να εγγραφεί κάποιος είναι να κατέχει απολυτήριο γυμνασίου ή ισοδύναμο τίτλο. Οσοι κατέχουν απολυτήριο λυκείου μπορούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη για την απόκτηση μόνο πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης. Το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (από 6 έως 10.30 μ.μ.) ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης για όλους.

Μια μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο και πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, είναι η μείωση των ετών φοίτησης στα Εσπερινά Λύκεια από τέσσερα σε τρία.

Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑΛ χορηγείται: α) Απολυτήριο λυκείου και β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Το σχολείο προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής στις πολυτεχνικές σχολές με ποσόστωση 5%, στα πανεπιστημιακά τμήματα με ποσόστωση 10% και στην ΑΣΠΑΙΤΕ με ποσόστωση 20%. Επιπλέον οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστικής, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδό τους στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑΛ παρέχουν πρόσβαση σε τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην πόλη της Καλαμάτας. Αυτά είναι τα Τμήματα Λογοθεραπείας, Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Ενα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑΛ είναι η προαιρετική φοίτηση στο μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των ΙΕΚ.

Οι τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά είναι:

Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες: α) Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων, πετρελαίου και φυσικού αερίου, β) Τεχνικός οχημάτων.

Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητα: Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων.

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών.

Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής τέχνης.

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση έργων τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr, e-mail: mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr, Facebook: epalekal

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης. Ωράριο λειτουργίας: 6 έως 10.30 μ.μ. Τηλέφωνο (fax): 27210 25807. Κινητό: 6945-975448.


NEWSLETTER