Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 09:49

Μεσσήνιοι επιτυχόντες μιλούν στην “Ε”: Πλατιά χαμόγελα για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την



Πλατιά χαμόγελα σχημάτισε χτες στα χείλη των υποψηφίων η ανακοίνωση των φετινών βάσεων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ώρες κύλησαν από το πρωί βασανιστικά, αφού ένα πρόβλημα στο σύστημα έκανε πολλούς χρήστες να μην μπορούν να δουν πού εισάγονται. Ετσι, οι περισσότεροι είδαν τις βάσεις λίγο πριν το μεσημέρι. Οι απόφοιτοι των σχολείων της Μεσσηνίας τα πήγαν για ακόμη μία χρονιά πολύ καλά, γεγονός που τους έκανε να χαρούν και με το παραπάνω, αφού πέτυχαν ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα, αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη –λόγω της πανδημίας– χρονιά. Από πλευράς διακρίσεων, με 19.400 μόρια η πρώτη επιτυχούσα των πανελλαδικών εξετάσεων για φέτος στη Μεσσηνία, καθώς και μία απ’ τους πρώτους στην Ελλάδα, είναι η Δέσποινα Κοσμοπούλου από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

 


1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Διδώ Τεντζογλίδη με 18.100 μόρια πέρασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. “Νιώθω ικανοποίηση για το αποτέλεσμα καθώς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς απέδωσαν. Πλέον, με βάση τις εξελίξεις του κορονοϊού τα πράγματα είναι αβέβαια για το πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, όμως όπως και να ‘χει είμαι ανυπόμονη για τη φοιτητική ζωή που ανοίγεται μπροστά μου” υπογράμμισε.


3ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Γιώργος Γρουσουζάκος θα σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα, σχολή που ήταν η πρώτη του επιλογή. Νιώθει... χαλαρά πλέον, αφού του έφυγε ένα μεγάλο βάρος... Τα κατάφερε γιατί έκανε σωστή διαχείριση του άγχους και του χρόνου του, όπως λέει ο ίδιος. Αυτό που θα θυμάται από τη χρονιά που πέρασε ήταν ότι πλέον κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι το να έχεις πρόγραμμα για να πετύχεις αυτό που θες.

Ο Αχιλλέας Βίγκος με 18.650 μόρια είναι πλέον φοιτητής στην Ιατρική Αθήνας. Τώρα αισθάνεται -πρώτα από όλα- ότι ανταμείβονται οι κόποι του, και επίσης βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους τον βοήθησαν. Τη συγκεκριμένη σχολή τη διάλεξε γιατί νιώθει πως πλέον θα του ανοίξουν πολλοί δρόμοι και ευκαιρίες. Την επέλεξε από το γυμνάσιο γιατί του αρέσουν τα μαθήματα που έχει, αλλά και η προοπτική του να βοηθάει κανείς τον κόσμο.

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Δέσποινα Κοσμοπούλου με 19.400 μόρια εισήχθη πρώτη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, είναι η πρώτη επιτυχούσα των πανελλαδικών εξετάσεων για φέτος στη Μεσσηνία. “Η χαρά μου είναι μεγάλη που εκπλήρωσα το όνειρό μου. Πλέον είμαι ανυπόμονη να μεταβώ σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου” σημείωσε η ίδια.

Με 19.100 μόρια η Μαρία Κυριαζή έκανε το όνειρο της πραγματικότητα περνώντας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Οπως μας εξήγησε, ολοκληρώθηκε μια συναισθηματικά ιδιαίτερη χρονιά λόγω της καραντίνας, την οποία αντιμετώπισε με ψυχραιμία. “Νιώθω πολύ ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα, καθώς οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν, και ανυπομονώ για τη νέα μου ζωή” επισήμανε.

Εχοντας συγκεντρώσει 19.200 μόρια, η Σοφία Βαγενά πέρασε όπως αναμενόταν στη Νομική Σχολή Αθηνών. Η ίδια σημείωσε πως ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αισθάνεται πλέον ανακούφιση, δικαίωση, πληρότητα... και είναι ανυπόμονη για τη νέα σελίδα της ζωής της.

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος πέρασε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχοντας συγκεντρώσει 18.050 μόρια. Η χρονιά για τον ίδιο, ναι μεν ήταν δύσκολη, ωστόσο με καλή προετοιμασία και από τις προηγούμενες χρονιές αλλά και με αρκετή όρεξη κατά τη διάρκεια της φετινής υλοποίησε τον στόχο του. Πλέον η φοιτητική ζωή θα τον βρει στην Αθήνα, έχοντας παρέα την αδερφή του η οποία μένει ήδη εκεί.

Ο Νίκος Κόκοτος με 17.400 μόρια πέρασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στις πρώτες του σκέψεις για εισαγωγή ήταν η Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, ωστόσο μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να δηλώσει την σχολή της Κομοτηνής νιώθοντας πως του ταίριαζε περισσότερο.

Η Θεοδώρα Λαγογιάννη με 16.925 μόρια θα εισαχθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οπως μας είπε, παρότι ήταν σχεδόν σίγουρη για το αποτέλεσμα, η αναμονή για τις βάσεις ήταν αγχωτική. Ωστόσο η ανακοίνωσή τους την ανακούφισε, κλείνοντας έναν κύκλο και ανοίγοντας με χαρά ένα νέο, καθώς δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα της παρουσιαστούν.

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ελένη Κοντόλαιμου είναι πλέον φοιτήτρια στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Το τμήμα αυτό αποτελούσε τη 2η επιλογή της. Νιώθει λοιπόν πολύ ωραία, χάρηκε πολύ με την ανακοίνωση των βάσεων, και τώρα ο επόμενος στόχος της είναι να τελειώσει τη σχολή αλλά και να συνεχίσει με το χόμπι της, τους παραδοσιακούς χορούς.

 

Λύκειο Θουρίας

Με 17.325 μόρια ο Θεόδωρος Μπούμπουλης πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής. Εχοντας κλίση στις Θετικές Επιστήμες, αρχικά είχε σκοπό να δηλώσει τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ωστόσο κατά την παραμονή του στην Αθήνα το περασμένο διάστημα άλλαξε γνώμη και εν τέλει θα εισαχθεί στην προαναφερόμενη σχολή.

 

Λύκειο Μελιγαλά

Ο Βασίλης Ψυχάρης πέρασε στη Σχολή Πυροσβεστών (μόνο για πολίτες), στην 4η επιλογή του. Το αντικείμενο αυτό το επέλεξε για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει και γιατί θέλει να συνεχίσει αργότερα τη μουσική. Η σχολή και η εργασία θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει σπουδές και πάνω στη Βυζαντινή Μουσική, στην οποία έχει κλίση.

Ο Αλκιβιάδης Φρέσκας μπήκε στην πρώτη επιλογή του, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Νιώθει δικαιωμένος για τους κόπους του και τώρα βάζει στόχο να τελειώσει με καλό βαθμό και να συνεχίσει με κάποιο μεταπτυχιακό. Θέλει να ευχηθεί σε όλα τα παιδιά να πετύχουν τα όνειρά τους - και ακόμα, σε εκείνα που δεν πέρασαν στη σχολή που ήθελαν, στέλνει το μήνυμα να μη σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν για αυτά που θέλουν.

Ο Δημήτρης Κυρκιλής πέρασε στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε μία από τις πρώτες επιλογές του. Είναι πολύ χαρούμενος αφού πλέον ανήκει στη φοιτητική κοινότητα. Φέτος διάβασε πιο εντατικά. Οπως λέει, ήταν σαν να ξεκίνησε από το μηδέν, γι’ αυτό και πέρασε δύσκολα, αλλά έτσι κατάλαβε ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ, τα καταφέρνουμε.

 

ΓΕΛ Κυπαρισσίας

Η Αναστασία Σκοτάδη, πρώτη στο σχολείο της και στην Τριφυλία, σημείωσε: «Πέρασα στην Ψυχολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι πολύ χαρούμενη, υπήρξε πρώτη μου επιλογή από την αρχή της χρονιάς και στόχος μου από την στιγμή που ξεκίνησα το λύκειο. Νιώθω πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να ξεκινήσω μαθήματα. Είχα ψάξει διάφορες σχολές από την κατεύθυνσή μου, ωστόσο από την πρώτη στιγμή μού είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η σχολή μου και ήθελα να τη δοκιμάσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο σχολείο μου, στους καθηγητές μου και σε όσους με βοήθησαν και με στήριξαν».
Η Παναγιώτα Σταματογιαννοπούλου τόνισε: «Πέρασα στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Βαλκανικών, Ανατολικών και Σλαβικών Σπουδών. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί στην αρχή είχα απογοητευτεί με το αποτέλεσμα και τους βαθμούς, αλλά πλέον νιώθω πολύ καλά, καθώς αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή».
Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου υπογράμμισε: «Περνάω στη Νομική Θεσσαλονίκης, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου, τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή, που σε αυτόν το δύσκολο αγώνα ήταν δίπλα μου. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον, ευελπιστώ ότι θα είναι το καλύτερο, θα προσπαθήσω να είναι το καλύτερο. Η Νομική άρχισε να μου αρέσει από το λύκειο και ήθελα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα».
Ο Απόστολος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Πέρασα Φαρμακευτική στην Πάτρα. Σχετικά ικανοποιημένος είμαι. Ηταν η δεύτερη επιλογή μου, αλλά χαρούμενος είμαι σχετικά. Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο και τους καθηγητές μου, που με βοήθησαν αρκετά, κυρίως τον τελευταίο καιρό πριν τις εξετάσεις, και την οικογένειά μου».
Η Νίνα Πετροπούλου τόνισε: «Περνάω στη Νομική Σχολή Αθηνών, αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ηταν η πρώτη μου επιλογή, πάντα αυτό ήθελα, πραγματικά, από τότε που μπορώ να με θυμηθώ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου και πιστεύω ότι ο καθένας, άμα το θέλει πραγματικά, μπορεί να τα καταφέρει. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα».

 

ΓΕΛ Γαργαλιάνων


Η Βασιλική Νικολοπούλου σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, πέρασα Ψυχολογία στην Πάντειο που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θεωρώ ότι είναι η επιστήμη του μέλλοντος. Πάρα πολύ κόσμο τον νοιάζει η ψυχολογία του κι εμένα μου αρέσει να βοηθάω τον κόσμο. Είναι επιστήμη που έχει πολλές προεκτάσεις. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές».
Η Παναγιώτα Πανταζή ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και πολύ χαρούμενη με τα αποτελέσματα. Πέρασα στο τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο ήταν η πρώτη μου επιλογή. Το περίμενα από τη στιγμή που είχε βγει η βαθμολογία. Θεωρώ ότι η Πληροφορική είναι επιστήμη του μέλλοντος με πολλές δυνατότητες».
Ο Διονύσιος Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα τους στόχους μου, οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς. Πέρασα στην δεύτερη επιλογή μου, Οδοντιατρική Αθηνών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές που μας βοήθησαν και ήταν πάντα διπλά μας. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και καλή φοιτητική ζωή».
Η Κωνσταντίνα Ντασάκη τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, πέρασα στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη. Οι κόποι μου και η προσπάθεια που κατέβαλα δικαιώθηκαν. Γενικά οι πανελλήνιες απαιτούν αφοσίωση και σκληρή προσπάθεια αλλά σίγουρα σε κάνουν πιο δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, την καθηγήτρια μου και το φροντιστήριο του κ. Δημητρίου Καρδαρά που ήταν πάντα δίπλα μου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

 

ΓΕΛ Φιλιατρών

Η Γαρυφαλλιά Δρακοπούλου τόνισε: «Ηθελα Ψυχολογία σίγουρα, και χαίρομαι που πέρασα. Θα προσπαθήσω να πάρω μεταγραφή από Ρέθυμνο για Αθήνα, γιατί είναι λίγο μακριά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα».
Η Μαριάννα Καυκά ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, είχα αρκετή αγωνία μέσα στο καλοκαίρι γιατί ήθελα πολύ το Χημικό, αλλά τώρα πέρασα οπότε νιώθω εντάξει, είμαι πολύ καλά. Εκεί ήθελα να περάσω. Επέλεξα το Χημικό γιατί μου αρέσει περισσότερο το πρακτικό κομμάτι και τα πειράματα».

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Κυπαρισσίας για ακόμη μια χρονιά με την ανακοίνωση των βάσεων για τις σχολές χθες. Μαθητές του περνούν σε Σχολές Ιατρικής όπως και σε άλλες με υψηλό αριθμό μορίων.
Χαρακτηριστικά η Ειρήνη Καταπόδη με 19.215 μόρια σημείωσε: «Στόχος μου ήταν η Ιατρική, οποιαδήποτε. Επιασα την ιατρική στην Πάτρα και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Επέλεξα Ιατρική καθώς από την Α’ Λυκείου μου άρεσε η Ψυχιατρική και αποφάσισα ότι αυτός είναι ο τομέας που θέλω να ασχοληθώ».
Η Χριστίνα Λαμπροπούλου ανέφερε: «Εγραψα 19.160 μόρια και πέρασα στην Οδοντιατρική στην Αθήνα 5η. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, είναι αυτό που ήθελα εξαρχής, οπότε πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».
Η Στυλιανή Ντρούλια τόνισε: «Εγραψα 18.790 μόρια και έπιασα Διατροφή στην Αθήνα, στο Χαροκόπειο. Ηταν εξαρχής η επιλογή και χαίρομαι πάρα πολύ που πέτυχα τον στόχο μου».

————————————————————————
Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος, Κώστας Μπούρας

Το ρεπορτάζ της “Ε” για τους επιτυχόντες θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οποιος απόφοιτος, γονέας ή εκπαιδευτικός επιθυμεί να γνωστοποιήσει την επιτυχία μαθητή – μαθήτριας, μπορεί να στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας στο elefklm@gmail.com.