Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 15:24

Μεσσηνία: Με χαμόγελο και αισιοδοξία ξεκινούν οι νέοι φοιτητές (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Με χαμόγελο και αισιοδοξία ξεκινούν οι νέοι φοιτητές (φωτογραφίες)

 

Την πιο χαρούμενη περίοδο της ζωής τους διανύουν οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας οι οποίοι μπήκαν στις σχολές που ήθελαν και πλέον δηλώνουν… φοιτητές!

Με μεγάλη προσπάθεια, με υπομονή, πέρασαν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο της εφηβείας τους, τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Χριστίνα Καίσαρη από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας μιλάει στην “Ε” με ανακούφιση: “Επιασα 18.125 μόρια και πέρασα στη Νομική Αθηνών. Επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή διότι θεωρώ ενδιαφέροντα τα ζητήματα δικαιοσύνης, καθώς και πιστεύω πως είναι ένας κλάδος με πολλούς τομείς και δυνατότητες. Στόχος μου μελλοντικά είναι να ασχοληθώ με το ποινικό δίκαιο και την εγκληματολογία”.

Η Αμαλία Δημητροπούλου από το 3ο Λύκειο δηλώνει πως: “Δεδομένων των συνθηκών που δυσκόλεψαν αρκετούς μαθητές το σχολικό έτος 2019 - 2020, κατάφερα να συγκεντρώσω 17.400 μόρια και να πετύχω στη σχολή πρώτης επιλογής μου, που δεν ήταν άλλη από τη Νομική (Κομοτηνής). Η ιδέα της Νομικής υπήρχε από παλιότερα στο μυαλό μου, ωστόσο μεγαλώνοντας αυξανόταν και η επιθυμία μου να γίνω νομικός, καθώς με εντυπωσίαζε η ιδέα της μελέτης του Δικαίου και της ορθής εφαρμογής των νόμων, ιδίως σε μια εποχή που αυτοί τείνουν να καταπατώνται”.

Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας λέει με τη σειρά του: “Εγραψα στα μαθήματα ώστε να συγκεντρώσω 17.000 μόρια. Πέρασα στη Σχολή Ικαρων (Ιπτάμενοι). Μου αρέσει να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου και θεωρώ χρέος του κάθε ανθρώπου να θέτει το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό. Ονειρό μου είναι να γίνω επιτυχημένος στον τομέα μου, που θέλω να είναι αυτός της Πολεμικής Αεροπορίας”.

Η Μαρία Μουζάκη από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας δεν ξεχνά να αναφέρει όσους τη στήριξαν: “Επιασα 18.000 μόρια και πέρασα Ψυχολογία ΕΚΠΑ (Αθήνας), που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Αν ήταν να συνοψίσω τη φετινή χρονιά, θα έλεγα ότι παρά την κούραση και το άγχος, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που αυτός ο κύκλος έκλεισε τόσο όμορφα. Και φυσικά οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην οικογένεια και τις καθηγήτριές μου που με στήριξαν”.

Από το Λύκειο Καρδαμύλης ο Ορέστης Ντότσι έγραψε μέσο όρο 15.3 και πέρασε στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής (Πανεπιστήμιο Πειραιά) που ήταν η πρώτη του επιλογή. “Εχω σκοπό στο μέλλον να κάνω και ένα μεταπτυχιακό ώστε να ενισχύσω το βιογραφικό μου. Αυτή την περίοδο εργάζομαι, για να βοηθήσω τους γονείς μου με τα επερχόμενα φοιτητικά μου έξοδα” μας είπε.

Ο Κώστας Μπρισίμης είναι απόφοιτος του Λυκείου Παλαιού Ψυχικού, αλλά είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή, από τη μεριά της μητέρας του (Κοπανάκι, Σιδηρόκαστρο) και έδωσε με το παλιό σύστημα. Πέρασε πρώτος στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων του ΕΜΠ και πλέον ξεκινά μια νέα ζωή σε λίγο διάστημα, μόλις τελειώσει και την καλοκαιρινή του εργασία.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER