Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 20:44

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2020-2021 και θα διαρκέσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων, δηλαδή απευθύνονται σε ενήλικους 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση -δηλαδή έχουν αποφοιτήσει από το δημοτικό σχολείο ή έχουν εγγραφεί στο γυμνάσιο αλλά δεν το έχουν τελειώσει. Η φοίτηση στα ΣΔΕ διαρκεί 2 χρόνια και οδηγεί στην απόκτηση απολυτηρίου γυμνασίου.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων και ευρωπαϊκά προγράμματα διά βίου μάθησης Erasmus+. Εχει οργανώσει ημερίδες και συνέδρια κι έχει αναπτύξει επαφές με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για την εγγραφή τους στη διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, οδός Αθηνών 170 (πρώην Πολυκλαδικό), Καλαμάτα και στα τηλέφωνα 27210 80425 και 27210 91801 καθημερινά τις ώρες 5-8 μ.μ.
Τα μαθήματα που διδάσκονται στο ΣΔΕ είναι: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία, Πληροφορική, Αγγλική Γλώσσα, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή.
Στόχος των σχολείων αυτών είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους ενήλικους επανασύνδεση με τα συστήματα εκπαίδευσης-κατάρτισης και τους βοηθούν να διαμορφώσουν θετική στάση απέναντι στη μάθηση, να πάρουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες, να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους και, φυσικά, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αποτελεί θεσμό και βασικό πυλώνα της Διά Βίου Μάθησης στην Ελλάδα.
Στην Καλαμάτα, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκε το 2005. Είναι ένα σχολείο που σέβεται το πρόσωπο, τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και ευελπιστεί να λειτουργήσει ως χώρος παραγωγής γνώσης, που δίνει σημασία στην ενεργητική βιωματική μάθηση, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των εκπαιδευομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER