Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 20:01

Η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το άνοιγμα των σχολείων

Γράφτηκε από την
Η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το άνοιγμα των σχολείων

“Mε αφορμή το Covid-19 εμφανίζονται νέα προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο την εργασία μας, αλλά και τη ζωή μας. Πρέπει να αγωνιστούμε για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και να παραμείνουμε υγιείς”.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και σημειώνει:
“Ολο το καλοκαίρι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιχειρηματολογούσε προς το υπουργείο για την ανάγκη προετοιμασίας του ανοίγματος των σχολείων με ασφάλεια και την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασία με ομαλό τρόπο. Δυστυχώς, το υπουργείο εκώφευε όλο αυτό το διάστημα και αποφάσισε να κάνει αυτό που όλοι απευχόμασταν.
Πρέπει, λοιπόν, με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, να διεκδικήσουμε άμεσα, έντονα και επιτακτικά: 1. 15 μαθητές ανά τμήμα. 2. Επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, όπου είναι αναγκαίο. 3. Δωρεάν ηλεκτρονικές συσκευές και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αν υπάρξει ανάγκη για εξ αποστάσεως διδασκαλία. 4. Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία. 5. Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε καθημερινή βάση. 6. Περιορισμό των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία. 7. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Παράλληλα αγωνιζόμαστε για το σύνολο των εκπαιδευτικών, οικονομικών, συνταξιοδοτικών και θεσμικών αιτημάτων μας, όπως έχουν αποτυπωθεί στα συνέδριά μας και εκφράζονται από την ομοσπονδία μας”.


NEWSLETTER