Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 07:54

Καλαμάτα: Η Ενωση Γονέων στο Βασιλόπουλο για καθαρίστριες

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Η Ενωση Γονέων στο Βασιλόπουλο για καθαρίστριες

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποιεί η Ενωση Συλλόγων Γονέων του δήμου, σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί, διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο κρίσιμο ζήτημα της προστασίας από τον κορονοϊό.

Μεταξύ άλλων, ζητεί εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και να γίνει αποσυμφόρηση των μεγάλων τμημάτων της πόλης.

Σε απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, στο Μουσικό Σχολείο, σημειώνεται: “Σήμερα, εν μέσω του δεύτερου και αναμενόμενου κύματος πανδημίας η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματά μας που διασφαλίζουν την προστασία, την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και φυσικά την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Εξαιτίας των παλινωδιών και των αντιφάσεων στις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες στελεχών της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας αλλά και από διάφορες επιστημονικοφανείς απόψεις, δημιουργείται το γόνιμο έδαφος για τη δημιουργία επικίνδυνων θεωριών παρασύροντας μικρά τμήματα και της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις απόψεις αυτές, που αποπροσανατολίζουν τους γονείς από τα δίκαια και ρεαλιστικά μέτρα που προτείνουν. Είναι πρόκληση να λέει ο πρωθυπουργός ότι η υγεία των παιδιών μας και η προστασία της «είναι κόστος». Αντί να κάνουν το σχολείο καλύτερο, πρόλαβαν να το κάνουν ακόμα χειρότερο!!! Αύξησαν τον αριθμό των μαθητών (εν μέσω πανδημίας) σε νηπιαγωγεία και δημοτικά από 22 μαθητές σε 25. Αντί να προσλάβουν ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς φέτος, ακόμα δεν έχουν καλύψει 20.000 περίπου κενά. Δεν προσλάβανε καμία παραπάνω καθαρίστρια, αντιθέτως οι ημερήσιες ώρες καθαριότητας θα είναι ακόμα λιγότερες από αυτές του περσινού Σεπτεμβρίου (προ πανδημίας). Μέχρι σήμερα οι καθαρίστριες δεν έχουν πάει στα σχολεία. Δεν αύξησαν στο παραμικρό την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Και αντί να απολογηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, τα ρίχνουν όλα στους μαθητές, αν θα φοράνε ή όχι μάσκα, αν θα πλένουν ή όχι τα χέρια τους, και η ευθύνη της κυβέρνησης πάει περίπατο…

Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι γονείς με τους Συλλόγους Γονέων:

Ισχυροποιούμε τους συλλόγους μας, βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συντονιζόμαστε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και διεκδικούμε: Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Τα σχολεία μας να καθαρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους. Εδώ και τώρα, να γίνει αποσυμφόρηση των μεγάλων τμημάτων της πόλης μας (υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές!!!), σε πολλά σχολεία υπάρχουν αίθουσες κενές προς αξιοποίηση. Καμία ώρα κενή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Λειτουργία του ολοήμερου ανά τμήμα και όχι ανά σχολείο. Μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετάβασης του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο (να μην στοιβάζονται στα Μ.Μ.Μ.). Γενναία αύξηση χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Εξασφάλιση δωρεάν τεστ για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές που ενδέχεται να απουσιάζουν.

Τις επόμενες μέρες βγαίνουμε στους δρόμους: Την Παρασκευή 11/9/2020 στις 10:00, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Αναρτούμε πανό με τα αιτήματά μας έξω από τις εισόδους των σχολείων μας. Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τους Συλλόγους Γονέων στα σχολεία. Συνέντευξη Τύπου τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων για να προβάλουμε τα αιτήματά μας.

Οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται!”.

Η Ενωση ενημερώνει ότι “την ανακοίνωση της Ενωσης στις 4/9/2020, που είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης την υπογράφουν τα Δ.Σ. των παρακάτω σχολείων (αναμένονται αποφάσεις και από άλλα Δ.Σ.): Ειδικό Δημοτικό - Νηπιαγωγείο, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 11ο, 14ο, 17ο, 18ο, 19ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας. Δημοτικά Σχολεία Βέργας και Λεΐκων, 7ο Γυμνάσιο.

Υ.Γ. Για να μην νομίζουν μερικοί ότι οι Σύλλογοι Γονέων είναι σύλλογοι σφραγίδες”.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER