Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σήμερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σήμερα στην Καλαμάτα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας με την Α΄ ΕΛΜΕ του νομού και την Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας, σήμερα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου “μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, λόγω της ολιγωρίας και της έλλειψης έγκαιρου σχεδιασμού από το Υ.ΠΑΙ.Θ., καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά δίνοντας το αγωνιστικό παρών, για να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε:

* Για τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αγγίζουν τους 25 μαθητές.

* Για τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα, ώστε ακόμη και τάξεις δεν έχουν εκπαιδευτικούς. Για τα ολοήμερα που λειτουργούν με πολυπληθή τμήματα μαθητών και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για πρόσληψη εκπαιδευτικών.

* Για την αδιαφορία του Υ.Π.ΑΙ.Θ και των συναρμόδιων φορέων εξεύρεσης αιθουσών ώστε να διχοτομηθούν υπεράριθμα τμήματα μαθητών. Για το προσωπικό καθαριότητας που καθυστερημένα ήρθε στις σχολικές μονάδες και δεν επαρκεί για να εφαρμόσει τους κανόνες καθαριότητας που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

* Για την αδιαφορία της Πολιτείας όσον αφορά προληπτικούς ελέγχους για covid 19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

* Για την ανισότητα στα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εισαγωγή νέων μορφών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή  περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «διάρκειας».

* Για τις περιβόητες μάσκες που έφτασαν στα σχολεία τελευταία στιγμή και για κάθε άλλο παρά για μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

* Για να ληφθούν όλα τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον νέο κορονοϊό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER