Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 08:23

Καταγραφή ζημιών σε σχολεία της Καλαμάτας μετά τις καταλήψεις (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Καταγραφή ζημιών σε σχολεία της Καλαμάτας μετά τις καταλήψεις (φωτογραφίες)

Λειτουργούν κανονικά από την Παρασκευή το πρωί το 1ο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, ενώ ανοικτά παραμένουν και τα 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Ανοικτό είναι πλέον και το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, αφού η κατάληψη έληξε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής. Υπό κατάληψη τελούσαν μέχρι την ίδια ημέρα το συγκρότημα των σχολείων του πρ. Πολυκλαδικού, 4ο ΕΠΑΛ και 6ο Λύκειο Καλαμάτας. Κλειστό είναι και το Λύκειο Κορώνης, σε αντίθεση με το Γυμνάσιο, το οποίο λειτούργησε κανονικά.
Την Παρασκευή συνεχίστηκε η προσπάθεια καταγραφής των ζημιών σε όλα τα σχολεία που είχαν κατάληψη, ώστε να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.
Παρότι η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κρήτης κράτησε μόνο μία μέρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας το τελευταίο διάστημα έγιναν φθορές, ζημιές και κλοπές στα δύο σχολεία. Κάθε πρωί που οι καθηγητές έμπαιναν στο σχολείο -αφαιρώντας τα θρανία με τα οποία είχαν κλείσει τις πόρτες οι δράστες- αντίκριζαν σπασμένα τζάμια, πόρτες, θρανία και έδρες, ενώ έχουν κλαπεί και κάποιοι υπολογιστές και υλικό των εργαστηρίων. Συγκεκριμένα λείπουν 3 κομπιούτερ και μία κάμερα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδες εξωσχολικών πήγαιναν τη νύχτα και σε άλλες καταλήψεις δημιουργώντας προβλήματα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό κάτι περαιτέρω.

Γ.Σαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER