Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:40

Γνωριμία με τη Ρομποτική την Κυριακή στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την

 

Εναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει τo V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στη Βαμβακού Λακωνίας.

Το V.Lab, το σύγχρονο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) λειτουργεί στη Βαμβακού από τη Vamvakou Revival και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης του χωριού. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο το V.Lab δέχθηκε πολλές επισκέψεις, αλλά και ταξίδεψε στη Σπάρτη, φιλοξένησε μοναδικά επιστημονικά και τεχνολογικά αυτοτελή εργαστήρια, προσέφερε δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και ολοκληρωμένα προγράμματα ρομποτικής, μηχανικής, μαθηματικών, ψηφιακών δεξιοτήτων, προγραμματισμού και 3d σχεδίασης για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, αλλά και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος για απομακρυσμένη εργασία επισκεπτών και παραθεριστών του χωριού.

Στο πλαίσιο αυτό γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με επιστημονικά και τεχνολογικά εργαστήρια για μαθητές όλων των βαθμίδων. Σε ανακοίνωση τους σχετικά με το πρόγραμμα οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: Την ερχόμενη Κυριακή στις 12 μ. ελάτε να καθοδηγήσετε ένα ρομποτάκι, να διασκεδάσετε μαθαίνοντας και να αποκτήσετε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό. Για τους μικρούς εν δυνάμει επιστήμονες, μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, το επετειακό πρόγραμμα του V.Lab περιλαμβάνει δύο πρωτότυπα επιστημονικά εργαστήρια. Ελάτε την Κυριακή 18/10, στις 12 μ. να εξερευνήσουμε τα καρύδια της Βαμβακούς και να μάθουμε για τα οφέλη τους στη διατροφή μας με βιωματικό τρόπο μαζί με τη Φυσικό Δώρα Κουρκούλη. Μια περιπέτεια γνωριμίας με τον κόσμο των επιστημών θα λάβει χώρα την Κυριακή 31/10, στις 14:00, με οδηγό το CTY Greece του Anatolia College.

Oι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν κόσμο που εκτείνεται από τη βιολογία και τη μελέτη των ζωντανών οργανισμών, τη γεωλογία και τη μελέτη του εσωτερικού της Γης ως τη μηχανική και την κατασκευή απλών μηχανών. Παράλληλα, η ομάδα Tech4Schools της Nokia Hellas θα είναι μαζί μας την Κυριακή 25/10, στις 12 μ. και καλεί ενηλίκους να συζητήσουν περί καινοτομίας και εξέλιξης των δικτύων και των τεχνολογιών στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών. Ο γενέθλιος μήνας του V.Lab ολοκληρώνεται φιλοξενώντας, για πρώτη φορά, στις 31 Οκτωβρίου, τις εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά) του Κολλεγίου Ανατόλια που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους».