Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 18:03

Καλαμάτα: Απολύμανση στο 3ο ΓΕΛ μετά το θετικό κρούσμα σε μαθητή

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Απολύμανση στο 3ο ΓΕΛ μετά το θετικό κρούσμα σε μαθητή

Άμεση είναι η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία απολύμανσης του σχολικού κτηρίου που στεγάζεται το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας μετά την ενημέρωση για θετικό κρούσμα σε μαθητή της Β' Τάξης.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, ενεργοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κλείνουν προσωρινά τα τμήματα της Β’ Λυκείου και τίθενται σε καραντίνα οι μαθητές αυτών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα εν λόγω τμήματα για 14 ημέρες. Σ

Συγκεκριμένα με σχετική ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με αριθμό 5077/23-10-2020 Απόφαση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από σήμερα 23 Οκτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων της Β΄ Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται».

Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, όσο και με τους Διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στη διασπορά του Covid-19.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER