Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 09:15

Επιστολή γονέων στο Νίκα για τον υποσιτισμό των μαθητών

Επιστολή γονέων στο Νίκα για τον υποσιτισμό των μαθητών
Ανοικτή επιστολή στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα απέστειλε η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, για το θέμα του υποσιτισμού μαθητών σε σχολεία της πόλης και για το ρόλο της Ενωσης στα εκπαιδευτικά ζητήματα. Οι γονείς διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του δημάρχου κατά της Ενωσης και ζητούν να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή:


Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα εξής: "Πρόσφατα παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε τηλεοπτικές σας συνεντεύξεις να καταφέρεστε κατά της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα κατά του προέδρου της για το μείζον θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε σχολεία της πόλης.
Για το φαινόμενο του υποσιτισμού ακέραια η ευθύνη, σίγουρα, ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες που μας έφεραν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.
Μας εκπλήσσει και μας αφήνει πολλές απορίες η πρωτοφανής επίθεση  εκ μέρους σας απέναντι σε ένα θεσμό όπως η Ενωση Γονέων, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμα εκλεγμένη και απόλυτα αποδεκτή, εκπροσωπώντας επάξια τα τελευταία χρόνια χιλιάδες γονείς και μαθητές της πόλης μας.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρεξηγήσατε τις προθέσεις μας αλλά και υποτιμήσατε με τις μέχρι τώρα δηλώσεις σας το θέμα του υποσιτισμού των παιδιών μας, που δεν έχει σχέση με αριθμούς και εθνικότητες μαθητών αλλά από μόνο του σαν θέμα είναι υπαρκτό και βασανιστικό, ζητάμε την συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία  για τη λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος.
Θεωρούμε ότι, οι δηλώσεις από τη πλευρά σας για τη δράση της Ενωσης δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος που υπάρχει στα σχολεία μας αλλά αποπροσανατολίζουν και υποβαθμίζουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και οποιουδήποτε φορέα για κοινή δράση και όχι για αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και περιεχομένου που μόνο κακό προκαλούν στην πόλη μας και στα παιδιά μας".