Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 11:30

Σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά: "Η παραμυθοπαρέα του Σαββάτου..." από τα βιβλιοπωλεία "Παπασωτηρίου"

Σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά: "Η παραμυθοπαρέα του Σαββάτου..." από τα βιβλιοπωλεία "Παπασωτηρίου"

Το νέο πρόγραμμα "Η παραμυθοπαρέα του Σαββάτου..." ξεκινά αυτό το Σάββατο από τα βιβλιοπωλεία "Παπασωτηρίου" Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.


Η "παραμυθοπαρέα" θα ξεκινήσει από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 25 Μαϊου. Θα οργανώνεται κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6 στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπου τα παιδιά θα περνούν μια ώρα γεμάτη ιστορίες, αφηγήσεις, τραγούδια, μουσική και κατασκευές.
Η επιμέλεια είναι της Αντζυς Μπούρα. Τα παιδιά θα εμψυχώνουν ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος, η Νάντια Ξυνού, ο Παναγιώτης Καραγιώργης και ο Σπύρος Ρουμελιώτης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η πρώτη ιστορία του ταξιδιού αυτού θα είναι από τις Μεσσηνιακές Εκδόσεις "Κόκκινο" με το παραμύθι "Ο Πομελό μεγαλώνει".
Ο Πομελό είναι ένα μικροσκοπικό ροζ ελεφαντάκι που ζει κάτω από ένα ραδικάκι. Μια μέρα, στον πρωινό του περίπατο, ανακαλύπτει πως ψήλωσε! Μεμιάς λαχταρά να κάνει κάτι μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο απ' όλα όσα είχε κάνει μέχρι τώρα. Αλλά... μήπως θα 'πρεπε να γίνει μεσαίος πριν γίνει μεγάλος; Θα μεγαλώσει ομοιόμορφα; Μήπως μεγαλώνοντας γίνει γκρι; Θα του αρέσουν τότε όλα όσο δεν του άρεσαν πριν; Θα πρέπει να επιλέγει και να ζει νέες εμπειρίες;
Να μεγαλώσει θα πει να βλέπεις να επιστρέφουν οι παλιοί σου φόβοι και να γελάς μαζί τους. Τώρα, ο Πομελό αισθάνεται αρκετά μεγάλος για τη μεγάλη περιπέτεια!
Η Ramona Badescu και ο Benjamin Chaud κατορθώνουν σ' αυτό το βιβλίο να αποτυπώσουν τις εκπλήξεις, τις ερωτήσεις, τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες των παιδιών που μεγαλώνουν.
Τα επόμενα Σάββατα θα παρουσιαστούν τα βιβλία: Σοκολατάκης και η Ζαχαρούλα Τρυποδόντη, Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη, Είμαι σπουδαίος, είμαι εγώ, Ζουζουνομπαλάντα, Ελμερ, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, Οταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίνα Γραβιέρα, Το γιγάντιο πραγματάκι, το Κάτι Αλλο και πολλά ακόμη.