Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 15:58

Διαδικτυακή ομιλία για ηλεκτρονικά περιοδικά από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή ομιλία για ηλεκτρονικά περιοδικά από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διαδικτυακή ομιλία των Δημήτρη Αγγελή και Μάκη Τσίτα με θέμα “Μπροστά στην πρόκληση των ηλεκτρονικών περιοδικών για το βιβλίο” θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο σύνδεσμος).
Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού “Φρέαρ” και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης “Ανθίβολα”. Εχει εκδώσει έως σήμερα ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Εχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή του “Επέτειος” (2009) και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή “Ενα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου” (2016, από κοινού με το βιβλίο “Η τρίτη γενιά” της Σοφίας Κολοτούρου). Στην ισπανική γλώσσα έχουν κυκλοφορήσει το βιβλίο του “Aniversario”, καθώς και η ανθολογία ποιημάτων του “Si fuera tu noche”.
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων, αρχικά ως αρχισυντάκτης του περιοδικού “Περίπλους” και εν συνεχεία ως συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού “Index”. Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Εργα του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Θεατρικά του έχουν ανεβεί σε διάφορες σκηνές, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες. Εχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, έλαβε το European Union Prize for Literature (2014) και τιμήθηκε από διάφορους φορείς.
Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7 έως τις 19 του μήνα.


NEWSLETTER