Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 13:05

Φιλιατρά: Εκδήλωση για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Γράφτηκε από τον
Φιλιατρά: Εκδήλωση για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Το  "Διαδίκτυο και εγώ" ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο  Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, το ΚΕΠΕΨΟ Μεσσηνίας και το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών το βράδυ του Σαββάτου στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. Σε μια εκδήλωση που απευθυνόταν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, ακούστηκαν οι απόψεις των ειδικών οι οποίοι προσέγγισαν το θέμα από διάφορες σκοπιές, μέσα από τις οποίες μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου, ενώ έγινε συζήτηση με το κοινό.

Για την πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου ο πρόεδρος Γιάννης Αλεξανδρόπουλος επισήμανε: "Οργανώθηκε αυτή η εκδήλωση καθώς το Διαδίκτυο είναι ένα μέσο που απασχολεί πολλούς γονείς, μιας και σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας υπολογιστής. Η κατάχρηση του μέσου αυτού προβληματίζει αρκετούς, για αυτό και κρίναμε ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει και να μας προβληματίσει".
Από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών ο καθηγητής Πληροφορικής Σπύρος Ζαφειρόπουλος επισήμανε πως για τους μαθητές του δημοτικού ο υπολογιστής πρέπει να είναι σε κοινή θέα, να μην είναι στο δωμάτιο των παιδιών και η πλοήγηση να είναι οικογενειακή υπόθεση. Για τους εφήβους επισήμανε ότι είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει οι γονείς και εξαρτάται από τα όρια που βάζουν. Ακόμη ανέφερε ότι μια βασική συμβουλή είναι πως δεν δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία καθώς μπορεί την ώρα που είμαστε στο Διαδίκτυο να είμαστε σε έναν εικονικό κόσμο, αυτά όμως που κάνουμε αφορούν τον πραγματικό κόσμο. Επίσης παρουσίασε και μια έρευνα που έγινε από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού σε σχολεία των Φιλιατρών σχετικά με το Διαδίκτυο.
Το θέμα προσέγγισαν από την δική τους σκοπιά η Ρομάνα Μαϊόλι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη κοινωνική ανθρωπολόγος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER