Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 09:04

Μεγαλύτερο σκάφος αποκτά το Λιμεναρχείο

Μεγαλύτερο σκάφος αποκτά το Λιμεναρχείο

Μεγαλύτερο σκάφος, πετρελαιοκίνητο, θα αποκτήσει το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας σε συνδικαλιστικούς φορείς. Ενα νέο σκάφος αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο της υπηρεσίας όσο και της Ενωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, καθώς θα συμβάλλει στη θωράκιση της περιοχής μας από παράνομες δραστηριότητες, όπως διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και λαθρομετανάστευση. 

 

Αλλωστε, το φουσκωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, πέρα από το ότι δεν έχει μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, είναι βενζινοκίνητο και η προμήθεια καυσίμων συχνά δεν είναι εύκολο θέμα, καθώς οι στρατιωτικές μονάδες εφοδιάζονται κυρίως με πετρέλαιο.

Να σημειωθεί δε, πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να διατεθεί στο Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου το παλιό περιπολικό - τζιπ του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, στο οποίο ήδη έχει διατεθεί ένα ολοκαίνουργιο περιπολικό. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια περιπολικό.