Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 07:46

Μεγάλη η συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Μεγάλη η συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Τους 110 φθάνουν οι σύνεδροι -γιατροί και άλλοι επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας- οι οποίοι θα μετάσχουν στο διήμερο 5ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, που αρχίζει σήμερα στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort".

 

Η εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου θα γίνει απόψε στις 7.30 στον πιο πάνω χώρο, με ομιλία για την «επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία» από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» Γιώργο Αλεβιζόπουλο -αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα πιο πάνω έκαναν γνωστά χθες το μεσημέρι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου, ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος -διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι»-, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Λαμπροπούλου αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ διευθυντής στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

«ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

«Στόχος είναι να μεταφερθούν, η νέα γνώση από το κέντρο στην περιφέρεια, αλλά και οι εμπειρίες της περιφέρειας στο κέντρο» σημείωσε ο Γ. Μπαλτόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι οι συμμετέχοντες εισηγητές είναι Μεσσήνιοι -είτε γεννημένοι στη Μεσσηνία, είτε καταγόμενοι από αυτή, είτε απασχολούμενοι στο νομό μας.

Ο συμπατριώτης μας πανεπιστημιακός καθηγητής ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου -που, όπως τόνισε, τα δύο τελευταία χρόνια έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί ως επιστημονικό γεγονός- θα παρουσιαστούν συνολικά 42 εργασίες, οι 4 από τις οποίες θα βραβευθούν. Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι 3 από τις 4 προς βράβευση εργασίες έγιναν στη Μεσσηνία, ενώ η 4η έγινε από γιατρό που εργάζεται μεν στην Αθήνα, έχει όμως καταγωγή από την Πυλία.

Τέλος, ο Γ. Μπαλτόπουλος ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο θα τιμηθεί -για την προσφορά του στην υγεία και την εκπαίδευση- ο συμπατριώτης μας επίσης πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Κατερίνα Λαμπροπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για τη φετινή διοργάνωση, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που υφίσταται η χώρα μας, αλλά και οι άνθρωποί της.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι από σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι, μέχρι και πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνουν τρία κλινικά φροντιστήρια στα θέματα, «Επείγουσα απεικόνιση», «Ιατρονοσηλευτική έρευνα» και «Διαλογή και παρακολούθηση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Γνωστοποίησε επίσης ότι ως παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου θα υπάρξει, απόψε, μετά την εναρκτήρια εκδήλωση, αφιέρωμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου σε μεγάλους Ελληνες συνθέτες. Πρόσθεσε επίσης ότι στη διάρκεια του διημέρου, σε χώρο του συνεδριακού κέντρου, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με έργα γιατρών, ερασιτεχνών ζωγράφων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και παρατήρησε ότι αποτελεί σημαντικό γεγονός η διεξαγωγή του συνεδρίου:

«Παρά τη γενικότερη κατήφεια, είναι παρήγορο που κάποιοι τομείς επιλέγουν ότι θέλουν να συνεχίσουν να επικοινωνούν την επιστήμη τους» σημείωσε.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους και εύρους διοργανώσεις.

Το συνέδριο διοργανώνουν η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και η Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΘ) του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι», τελεί δε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.