Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 10:23

Μεσσηνία: Παραίτηση ΔΑΚΕ από υπηρεσιακά καθηγητών

Γράφτηκε από την

Τις παραιτήσεις τους από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όπου εξελέγησαν, υπέβαλαν χθες οι καθηγητές που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας την καθολική αντίθεση του κλάδου στις αποφάσεις - μεθοδεύσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη συγκρότηση των συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας αναφέρεται ότι λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Μεσσηνίας στις εκλογές (10%) που δεν νομιμοποιεί τη φερόμενη ως εκλογή τους και την από 20/1/2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: “I. Οι Κατσούλης Κωνσταντίνος, Σουρίλας Δημήτριος, Γεωργιόπουλος Βασίλειος και Τσιμπίδης Χρήστος (φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί του κλάδου) υποβάλαμε την Πέμπτη 4/2/2021 τις παραιτήσεις μας από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας. II. Ο Θεοδωρόπουλος Γεώργιος (φερόμενος ως εκλεγμένο τακτικό αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου) έχει συντάξει και θα υποβάλει την παραίτησή του στον περιφερειακό διευθυντή Π&Δ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, όταν αυτός συγκροτήσει και του κοινοποιήσει την απόφαση συγκρότησης του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου.
Παράλληλα, συναισθανόμενοι την αγωνία του κλάδου για την απουσία εκπροσώπησης των συνάδελφων στα υπηρεσιακά συμβούλια, καλούμε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να αποφασίσει και να ορίσει τους εκλεγμένους αιρετούς από τις διαδικασίες εκλογών του 2018 να συνεχίσουν να εκπροσωπούν τον κλάδο, μέχρι οι επιδημιολογικές συνθήκες επιτρέψουν την επανάληψη των εκλογών σύμφωνα με τις προτάσεις της ομοσπονδίας μας. Με τον τρόπο αυτό: Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αφεθούν χωρίς εκπροσώπηση. Συμφωνούμε -εμμέσως πλην σαφώς- με την απόφαση της ΟΛΜΕ που ζητάει παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων αιρετών.
Τέλος, τονίζουμε πως αν δεν εισακουστούμε και στη θέση των αιρετών προσπαθήσει η διοίκηση να τοποθετήσει διορισμένους (πλην των εκλεγμένων από τις διαδικασίες εκλογών του 2018), θα παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας και ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, μέσα από τους εκπροσώπους μας στα συνδικαλιστικά όργανα και θα ενημερώνουμε για κάθε πιθανή αυθαιρεσία που θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί από τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια, ενώ παράλληλα θα προβαίνουμε σε κάθε ενέργεια προκειμένου να τις αποτρέψουμε”.