Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:29

Συγκεντρώσεις φοιτητών κατά του νομοσχεδίου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Συγκεντρώσεις φοιτητών κατά του νομοσχεδίου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη ζήτησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τάχθηκαν κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι, σε συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, υπό τα βλέμματα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι φοιτητές τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και στις δύο συγκεντρώσεις.
Στη μία περίπτωση, στο ύψος της Γεωργούλη, φοιτητές από συλλόγους των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ), όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, “ανταποκρίθηκαν στο πανεκπαιδευτικό κάλεσμα και ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές πανελλαδικά. Εδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κατακερματίζει τη δημόσια παιδεία και εκπαίδευση με το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη για ακόμα μια φορά την υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας και χωρίς να δίνει έμφαση στα ουσιαστικά προβλήματα από τα οποία ταλανίζεται ο ελληνικός λαός, αφοσιώνεται στη δημιουργία ενός αστυνομοκρατούμενου πανεπιστημίου για λίγους”.
Οι φοιτητές απαίτησαν “εδώ και τώρα την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που ευτελίζει τη δημόσια παιδεία και εκπαίδευση” και δήλωσαν πως “με το πέρας της πανδημίας θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις, εντός και εκτός Πανεπιστημίου”.
Στη δεύτερη περίπτωση, στο σιντριβάνι στα “Ψαράκια”, την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο σημείωσαν φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας. “Ολοι οι φοιτητές, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί εναντιωνόμαστε σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, που έφερε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας”, ανέφερε ο φοιτητής Κώστας Οικονομόπουλος και παρατήρησε: “Δε γίνεται εν μέσω πανδημίας να έρχονται νομοσχέδια, που αλλάζουν τις ζωές φοιτητών και μαθητών, που βάζουν όρια σπουδών και μας απειλούν με διαγραφές, ενώ όσοι αγωνιζόμαστε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με δικαστικές διώξεις”. Ζήτησε τα 30 εκ. ευρώ που προορίζονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να δοθούν για προσλήψεις καθηγητών - μελών ΔΕΠ και να ληφθούν μέτρα για να γυρίσουν με ασφάλεια στα πανεπιστήμια.
Οι φοιτητές από αυτή τη συγκέντρωση κατέβηκαν για λίγα λεπτά στο οδόστρωμα της Αριστομένους κι έκλεισαν την κυκλοφορία.
Γ.Σ.


NEWSLETTER