Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 20:13

Σε απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καλεί η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Σε απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καλεί η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Σε απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καλεί με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Η ΕΛΜΕ ζητεί από τους εκπαιδευτικούς των 9 σχολείων που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ομάδες αξιολόγησης “να επανεξετάσουν τη στάση τους και να ταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου, να συσπειρωθούν στο σωματείο. Μετά τη συντριπτική αποχή με πάνω από 93% από τις «ψευδοεκλογές» των υπηρεσιακών συμβουλίων (90% στη Μεσσηνία), την ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες μέσα στις τάξεις, την προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι «τηλεκαταδότες» των μαθητών, είναι η 4η φορά που ακυρώνουμε στην πράξη τα κυβερνητικά σχέδια”.
Τέλος ενημερώνει πως: “- Εάν σε κάποιο σχολείο, ο διευθυντής, καλέσει εκ νέου σύλλογο για την αξιολόγηση οι συνάδελφοι δεν παρίστανται, εφ’ όσον έχουν καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή. Επίσης, δεν χρειάζεται να καταθέσουν εκ νέου τη δήλωση.
- Οποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή, να καταθέσει στο πρωτόκολλο του σχολείου τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε καμία ενέργεια αξιολόγησης, ακόμα και εάν ο σύλλογος του έχει αναθέσει τέτοιο καθήκον.
- Καμία συνέπεια δεν υπάρχει, ούτε μισθολογική, ούτε διοικητική, τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους αναπληρωτές, με τη μέχρι τώρα εμπειρία από την αντίστοιχη απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και από την ισχύουσα νομοθεσία”.