Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 22:21

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο τμήμα ΖΕΠ Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο τμήμα ΖΕΠ Μεσσήνης 

 

Στο τμήμα υποδοχής ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, όπου ανέπτυξε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με βιωματικές δραστηριότητες βασισμένες στις αρχές της διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Με τις μαθήτριες και τους μαθητές δημιουργήθηκε ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι όπου καταγράφηκαν τα σκουπίδια που βρέθηκαν τόσο στους κάδους του σχολείου όσο και στους δρόμους γύρω από αυτό. Κατά την επιστροφή στην τάξη, τα παιδιά έκαναν προτάσεις βελτίωσης που θα τις απευθύνουν στη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και στον δήμαρχο Μεσσήνης.

Στην τελευταία φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος, όλοι και όλες συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία μιας μπάντας με μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, έγραψαν ένα τραγούδι και δημιούργησαν ένα βίντεο με μηνύματα για τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους.


NEWSLETTER