Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 11:18

Παρουσίαση εργασίας μαθητών του Μπουγά στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility

Παρουσίαση εργασίας μαθητών του Μπουγά στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility

Αύριο Σάββατο θα παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο «Rex» στην Καλαμάτα η εργασία των μαθητών της Γ' Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility».

H εκδήλωση, με σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Να σημειωθεί πως στη φετινή εκστρατεία συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 30 πόλεις. Μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς.

Η επιτροπή οργάνωσης της εκστρατείας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν το Σάββατο την εκδήλωση υποδοχής των προτάσεων της ομάδας των μαθητών της Γ΄ τάξης από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που συμμετέχει στην εκστρατεία. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να λάβουν μέρος στον διάλογο. 

Η ομάδα των μαθητών που μελέτησε τα προβλήματα που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης στην Καλαμάτα, είναι οι μαθητές: Πηνελόπη Νικολοπούλου, Ελένη Κουτσουμπού, Γιώργος Μπελεχρής, Αναστασία Μπουμποπούλου, Αλκηστις Σαραντοπούλου, Ιωσηφία  Σπανού, Ορέστης Τσακάκος και Γεωργιάνα Τσίχλη. 

Την εργασία τους εποπτεύει η καθηγήτρια Ελένη Λεμπέση.