Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 18:39

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς για τα Πειραματικά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τη διαμαρτυρία τους για την επιχειρούμενη μετατροπή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σε Πειραματικό, εξέφρασαν χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, εκπαιδευτικοί - μέλη της διοίκησης του τοπικού συλλόγου, διδάσκοντες και γονείς μαθητών του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Διονύσης Ψαλλίδας παρατήρησε ότι “είμαστε αντίθετοι όχι στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αλλά σε αυτό το θέμα όπως έχει προκύψει, όπως πάει να γίνει εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά, χωρίς ενημέρωση και με προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολείο, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι αντίθετη”.
Η γραμματέας του συλλόγου Χριστίνα Λαδά σημείωσε πως “είναι τραγική αυτή η εξέλιξη, η στόχευση είναι συγκεκριμένη. Το υπουργείο θέλει να πετύχει δύο πράγματα: Να βάλει χέρι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να αρχίσει η κατηγοριοποίηση των μαθητών. Θέλουν να έχουν λίγα σχολεία για τους λίγους κι εκλεκτούς και τα υπόλοιπα να στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, όπως στενάζουν και τώρα. Αν το μέτρο είναι τόσο σπουδαίο που δεν το πιστεύουμε, γιατί δεν εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία;”.
Ο εκπαιδευτικός του 10ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Ανδρινόπουλος δήλωσε ότι “θέλουμε να παγώσει, να μην προχωρήσει ο χαρακτηρισμός του σχολείου ως πειραματικού. Θα φέρει μεγάλες αναστατώσεις σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου”. Ενημέρωσε πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι αρνητική” και σημείωσε: “Δεν ακούστηκε η γνώμη της πλειοψηφίας. Διεκδικούμε δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές”.
Ο γονιός μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι “θεωρώ απαράδεκτο ότι σαν γονείς ενημερωθήκαμε από δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από κανέναν επίσημο φορέα, δεν έχει γίνει καμία επίσημη διαβούλευση.
Ο γονιός μαθητών του ίδιου σχολείου Γιάννης Πιερρακέας παρατήρησε πως “είμαστε η πλειοψηφία των γονέων που δεν έχουμε ενημερωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται 2 - 3 άνθρωποι να αποφασίζουν για 300 - 350 οικογένειες, χωρίς να μας έχουν ενημερώσει, εξηγήσει τίποτα”.

Γ.Σ.