Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 20:38

Διαδικασία εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Ξεχωριστό είναι το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ένα από τα 48 μουσικά σε όλη την Ελλάδα, που δίνει πάρα πολλές δυνατότητες.

Αυτό τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τη διευθύντρια Τρισεύγενη Πουλοπούλου και τον υποδιευθυντή Διονύση Κοτταρίδη, κατά την ενημέρωση για τη διαδικασία των εγγραφών των νέων μαθητών, για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έρθει ένα παιδί στο Μουσικό Σχολείο”, επεσήμανε η κ. Πουλοπούλου. Κατέγραψε 12 και μεταξύ αυτών το ότι θα διδάσκεται και μαθήματα μουσικής παιδείας, η δωρεάν σίτιση και μεταφορά (όταν πρόκειται για περιοχές εκτός Καλαμάτας), τα ολιγομελή τμήματα, το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές (πέρυσι 92%), το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, το ευχάριστο και οικείο περιβάλλον και το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο. Παρατήρησε, ακόμα, ότι το σχολείο συμμετέχει σε πολλά προγράμματα και ταξίδια στο εξωτερικό και σημείωσε πως παρά τις 9 ώρες μαθημάτων (από 8.10 το πρωί έως τις 3.10 το μεσημέρι) τα παιδιά φεύγουν χαρούμενα.

Ο κ. Κοτταρίδης ενημέρωσε για τα μουσικά μαθήματα, ότι είναι ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, θεωρητικά, στα όργανα και στα σύνολα, με υποχρεωτικά στον ταμπουρά και στο πιάνο. Είπε ότι η διαδικασία των εγγραφών για την Α’ τάξη του Γυμνασίου γίνεται με προαγωγικές εξετάσεις, που είναι δοκιμαστικά τεστ ανίχνευσης μουσικών δεξιοτήτων, 20 με 30 Ιουνίου. Προηγείται η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή αίτησης μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου, 1 με 31 Μαΐου.

Ακόμα, προβλέπονται κατατακτήριες εξετάσεις από τη Β’ Γυμνασίου έως και τη Γ’ Λυκείου, που πραγματοποιούνται το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.