Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 22:36

Κατά της δημιουργίας Πρότυπων και Πειραματικών το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Κατά της δημιουργίας Πρότυπων και Πειραματικών το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας

 

Κατά της δημιουργίας Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων τάσσεται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας.

“Η ουσία της μετατροπής των σχολικών μονάδων σε πρότυπα και πειραματικά είναι μία. Θέλουν να ανοίξουν δρόμους για την καθολική εφαρμογή των πιο αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, την πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας”, αναφέρει κι εκτιμά: “Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να φτιάξουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Χτυπούν κατάφωρα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, διαχωρίζοντάς τα σε «άριστους» και «κακούς» μαθητές. Η επιλογή και η συγκέντρωση των «καλών» μαθητών σε ένα σχολείο αντικειμενικά θα υποβαθμίσει το σύνολο των σχολείων της περιοχής. Ταυτόχρονα προσπαθούν να περάσουν την αξιολόγηση από την πίσω πόρτα, την ώρα που ο κλάδος στην συντριπτική του πλειοψηφία πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον της πριν λίγο καιρό, κάνοντας απεργία-αποχή από την διαδικασία. Επιπλέον, την ώρα που τα εργασιακά μας δικαιώματα χτυπιούνται από όλες τις μεριές κι ενώ πάνω από 50.000 αναπληρωτές προσλήφθηκαν την φετινή σχολική χρονιά, έρχεται σιγά-σιγά, μέσα από τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία να χτυπηθεί και η οργανικότητα, κατά συνέπεια η σταθερή και μόνιμη εργασία”.

Γα τα τοπικά δεδομένα το ΠΑΜΕ καταγράφει ότι “παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων, γίνεται προσπάθεια μετατροπής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σε Πειραματικό με λογική εντέλλεσθε, έπειτα από πρόταση της διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας! Ενώ στη Δευτεροβάθμια δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Γίνεται προσπάθεια μετατροπής του 7ου Γυμνασίου σε Πειραματικό μέσα από μια παράτυπη διαδικασία, αφού υπάρχει μόνο εισήγηση -αίτηση(;) της διευθύντριας του σχολείου, χωρίς να έχει εισηγηθεί θετικά για την εξέλιξη αυτή ούτε ο σύλλογος διδασκόντων, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ούτε ο διευθυντής Δ.Ε. Μεσσηνίας”.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεσή τους “στον μεσαίωνα που ετοιμάζονται να φέρουν στα σχολεία” και στέκονται δίπλα “σε όλους τους συναδέλφους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, με άξονα τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες”.