Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 07:31

Στο Βουκουρέστι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius

Γράφτηκε από την
Στο Βουκουρέστι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius

Το τρίτο προγραμματισμένο ταξίδι τους στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius "Οι Ευρωπαίοι έφηβοι και η εξέλιξη του κόσμου της εργασίας" έκαναν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από τις 10 μέχρι τις 16 Μαρτίου. 

 

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρουμανίας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που δημιούργησαν οι μαθητές όλων των χωρών του προγράμματος ως μέλη της πολυεθνικής Biblio-polis που έχουν ιδρύσει με έδρα τη Γαλλία και θυγατρικές στις υπόλοιπες χώρες.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά και περιλαμβάνει εικόνες από τα μουσικά όργανα (Γαλλία), τα επαγγέλματα( Γερμανία), τα φρούτα (Ελλάδα), τα ζώα (Ιταλία), τα λουλούδια (Πολωνία), τα εργαλεία ( Πορτογαλία), τα λαχανικά ( Ρουμανία) και μετάφραση αυτών στις 7 γλώσσες των χωρών του προγράμματος και στην Αγγλική. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του ρουμανικού τύπου, ο εκδότης κ. Niculescu και η εκπρόσωπος του περιοδικού "Cultura", Angela Martin. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Sainte Marie και προσέφεραν αντίτυπα του βιβλίου στους μικρούς μαθητές.

Επίσης για να ανακαλύψουν τον κόσμο των επαγγελμάτων του χθες και του σήμερα πήραν μέρος σε εργαστήρια (ψωμί, γυαλί, πηλός) και επισκέφθηκαν το φράγμα και τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Vidraru.

Τέλος επισκέφθηκαν το βασιλικό κάστρο Πέλες, την πόλη Μπράσοβ, το κάστρο Μπραν, το μοναστήρι Curtea de Arges, το παλάτι του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι και το Μουσείο του Χωριού.  

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδρομή ήταν οι: Βασιλική Δερτιμάνη, Γιάννης Κυριακόπουλος, Χρήστος Μπαστακός και Παναγιώτης Πανταζής με τους καθηγητές τους Νικόλαο Λάγιο και Ουρανία Σκλήκα.


NEWSLETTER