Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 18:50

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης, ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο οποίος
καλεί τα μέλη του σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στη 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση ΠΕ Μεσσηνίας.

Η ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Διονύσης Ψαλλίδας και η γενική γραμματέας Χριστίνα Λαδά, αναφέρει: “Οι προαναγγελθέντες 5.250 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν κοροϊδία αφού δεν επαρκούν ούτε καν για να καλύψουν τις ανάγκες των 8.000 εκπαιδευτικών που αποχωρούν το 2021 με σύνταξη. Οι διορισμοί δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά η ζωή των αναπληρωτών - αδιόριστων εκπαιδευτικών και οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας. Τη φετινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών/αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση έφτασαν τις 50.000 για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναρωτιόμαστε τώρα γιατί καλούμαστε από την κυβέρνηση να μοιραστούμε τα ψίχουλα των 5.250 μόνιμων διορισμών;
Απαιτούμε - διεκδικούμε:
- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ανάλογους με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.
- Κατάργηση του προσοντολογίου, του ωρολόγιου προγράμματος του Φίλη και του νόμου 4692/2020 της Κεραμέως.
- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
- Σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα που διδάσκονται στην Π.Ε.
- Ισοκατανομή των θέσεων στις επικείμενες προσλήψεις για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ανάλογα με τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες (χωρίς διαχωρισμό σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα μαθήματα).
- Διδασκαλία των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς των κλάδου ΠΕ91, ΠΕ08 & ΠΕ79.01. -όχι στις αναθέσεις αυτών των μαθημάτων σε άλλες ειδικότητες, επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής στην Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και των Στοιχείων Θεατρολογίας στο λύκειο - επαναφορά των Εικαστικών μαθημάτων στο λύκειο - επαναφορά του μαθήματος της Μουσικής ως επιλεγόμενου στο λύκειο.
- Μείωση των μαθητών στο τμήμα στην αναλογία 15 μαθητές/μαθήτριες ανά εκπαιδευτικό.
- Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας με όριο ηλικίας τα 55 έτη.
Ολοι/όλες στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση ΠΕ Μεσσηνίας την Τετάρτη 12-5-2021 και ώρα 13:30 μ.μ.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πρωτοστατήσει και να οργανώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για να πετύχουμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα δώσουν άλλη πνοή και αέρα στα σχολεία μας και στους συλλόγους μας”.

 


NEWSLETTER