Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 21:49

Πειραματικό και πάλι το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πειραματικό και πάλι το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Ο θεσμός των πειραματικών σχολείων είναι συνώνυμος της ποιότητας στην εκπαίδευση και σημείο αναφοράς για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία. Τον ρόλο αυτό καλείται να παίξει το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας που χαρακτηρίστηκε πειραματικό. 

«Προχωρούμε και εξελισσόμαστε, ανοίγουν νέοι δρόμοι για το σχολείο μας και την τοπική κοινωνία. Δίνουμε ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν τον θεσμό του πειραματικού σχολείου και να γίνει το σχολείο μας κέντρο διάχυσης καλών πρακτικών». Με αυτό το όραμα καλωσόρισε η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας Μαρία Νικητοπούλου τον χαρακτηρισμό του ως Πειραματικού:
«Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους εκπαιδευτικούς και η ύπαρξη πειραματικών σχολείων εξυπηρετεί τον στόχο αυτό. Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας λειτούργησε και κατά το παρελθόν ως πειραματικό σχολείο. Βάσει της πρότερης επιτυχημένης πορείας του κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές Γυμνασίου της Καλαμάτας και στους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν την εμπειρία της φοίτησης σε ένα σχολείο που υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές. Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και στο πρόσφατο παρελθόν έχει εφαρμόσει πιλοτικά την περιγραφική αξιολόγηση και τα εργαστήρια δεξιοτήτων, ενώ οι εκπαιδευτικοί του έχουν υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων προγραμμάτων. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας συμμετέχει σήμερα σε ένα δίκτυο σχολείων που πειραματίζονται, καινοτομούν και επιβραβεύονται. Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Καλαμάτας αλλά και όλης της Μεσσηνίας να φοιτήσουν σ ένα σχολείο ποιοτικό στο οποίο θα εφαρμοστούν πρωτοποριακοί τρόποι εκπαίδευσης, σε ένα περιβάλλον που θα αποτελέσει πρότυπο για την εκπαίδευση του μέλλοντος. Τα σχολεία υπάρχουν και λειτουργούν για τα παιδιά μας και αυτό θα πρέπει να το έχουμε όλοι κάθε στιγμή στο μυαλό μας. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας ξεκινά το νέο του ταξίδι με όρεξη και μεράκι για να προσφέρει στους μαθητές της περιοχής μας. Υπόσχεσή μας είναι ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό».

 


NEWSLETTER