Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 21:44

ERASMUS+: Εικονική «συνάντηση» στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εικονική “συνάντηση” έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+” με θέμα «Ενεργός μαθητής, ενεργός πολίτης».

Το 2ο Γυμνάσιο ως συντονιστικό σχολείο “άνοιξε” τις διαδικτυακές του πόρτες και υποδέχτηκε τους εταίρους του για 4 ημέρες γεμάτες μάθηση, ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών. Οι μέρες αυτές ήταν αφιερωμένες στον τελευταίο θεματικό άξονα του σχεδίου, στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, αξίες που λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Την πρώτη μέρα της εικονικής συνάντησης η χώρα υποδοχής (Ελλάδα) και οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν στους εταίρους τις εθελοντικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Καλαμάτα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ανθρωπιστικού οργανισμού “Kids save lives” παρουσίασε τις δράσεις του οργανισμού και προετοίμασε τους συμμετέχοντες για το webinar πρώτων βοηθειών που θα ακολουθούσε. Την δεύτερη ημέρα τα εταιρικά σχολεία από τη Ρουμανία και τη Σλοβενία ανέλυσαν τις δράσεις τους αναφορικά με τον εθελοντισμό, (συλλογή και διάθεση τροφίμων) καθώς και εκπαίδευση στην παροχή βοήθειας από την πυροσβεστική. Το σχολείο από τη Λιθουανία παρουσίασε ένα ιστορικό γεγονός - ορόσημο, την ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στον πόλεμο της Βαλτικής το 1989. Την επομένη οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση απινιδωτή. Η τελευταία μέρα της εικονικής συνάντησης ήταν αφιερωμένη στις προηγούμενες κινητικότητες και μέσα από φωτογραφίες και βίντεο οι συμμετέχοντες θυμήθηκαν ωραίες στιγμές και εμπειρίες που απέκτησαν στο εξωτερικό. Η συνάντηση έκλεισε με χορούς από όλες τις χώρες και υποσχέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.