Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 08:48

Μαθητές της Τριφυλίας μιλούν για την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

Γράφτηκε από τον
Μαθητές της Τριφυλίας μιλούν για την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

 

Η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα με την τηλεκπαίδευση φαίνεται ότι δυσκόλεψαν περισσότερο τους μαθητές από ό,τι τα θέματα χθες, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και χαρακτήρισαν τα θέματα βατά που μπορούσαν να τα απαντήσουν.

Ωστόσο η τηλεκπαίδευση και η απουσία τους από το χώρο του σχολείου για αρκετούς μήνες είναι αυτό που άλλαξε το πρόγραμμά τους και εν τέλει την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας μίλησαν για τις φετινές πανελλαδικές και τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν χθες.

Ο Φώτης Ζαφειρόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φέτος γενικά ήταν μια δύσκολη χρονιά. Μας είχαν κλείσει πολύ, το χειρότερο ήταν ότι χάσαμε το πρόγραμμά μας στην αρχή. Το χειρότερο για μένα ήταν ότι το Νοέμβριο που μας κλείσανε έχασα το πρόγραμμά μου, ήταν περισσότερο σαν διακοπές. Τα θέματα ήταν βατά, δεν ήταν δύσκολα, πιστεύω ότι τα έχω πάει καλά, δεν είχα άγχος καθώς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε και ήρθαμε για το καλύτερο».

Η Διονυσία Καλογεροπούλου σημείωσε: «Η χρονιά φέτος ήταν λίγο περίεργη λόγω κορονοϊού. Ήμασταν περισσότερο σαν διακοπές και χάσαμε το πρόγραμμά μας, γιατί μία μας το άνοιγαν το σχολείο και μία μας το έκλειναν. Παρόλα αυτά άγχος δεν είχαμε, τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα και τώρα ό,τι γράψαμε, γράψαμε. Ελπίζουμε να τα πάμε όλοι καλά. Ψυχολογικά ήταν δύσκολη η κατάσταση λόγω κορονοϊού».

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος που δίνει εξετάσεις για δεύτερη χρονιά σε συνθήκες κορονοϊού, τόνισε: «Φέτος ήταν πιο δύσκολα νομίζω για τα παιδιά, γιατί έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα, ήταν περισσότερο καιρό στο σπίτι. Για εμένα ήταν το ίδιο, καθώς δεν πήγαινα σχολείο. Τα θέματα σε σχέση με πέρυσι ήταν πιο κατανοητά, μου άρεσαν περισσότερο».

Ο Σπύρος Γραμματικός ανέφερε: «Γενικά ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, νομίζω όμως αντεπεξήλθαμε παρά τις δυσκολίες. Τα θέματα γενικά ήταν εύκολα, δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε κάτι. Ήταν ένα θέμα που μπόρεσα να γράψω αρκετά. Αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν ότι δεν έγιναν πολλά μαθήματα διά ζώσης».

Ο Αντρέας Κράουτσιουκ επισήμανε: «Ηταν μια δύσκολη χρονιά γιατί δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα τα μαθήματα. Όμως τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Νομίζω ότι πήγα καλά. Περισσότερο με δυσκόλεψε η τηλεκπαίδευση, ήταν αρκετά δύσκολο να κάνουμε τα μαθήματα».

Η Ελένη Αποστόλου τόνισε: «Ηταν μια δύσκολη χρονιά με την καραντίνα, δυστυχώς δεν κάναμε πολλά μαθήματα στο σχολείο και αυτό μας στοίχισε, ούτε στο φροντιστήριο, όλο με τηλεκπαίδευση. Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, αν είχε διαβάσει ο μαθητής θα τα πάει καλά».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER