Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 19:30

Το 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας σε έκθεση για το 1821 στα Φιλιατρά

Το 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας σε έκθεση για το 1821 στα Φιλιατρά

Την έκθεση ιστορικών γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 επισκέφθηκαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους Γεωργία Μπελόγιαννη και Αριστοτέλη Γκιουλή επισκέφθηκαν την έκθεση που αποτελεί μέρος της δράσης «Το πάρκο της Βλαχέρνας πάρκο του αγώνα για την ελευθερία». Η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας, την «Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 – 2021» και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Τελεί δε υπό την αιγίδα της «Επιτροπής Ελλάδα – 2021», της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Εκτός από την έκθεση των ιστορικών γεγονότων περιλαμβάνει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολεία και μαθητές. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, ξενάγηση στην έκθεση και δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών. Η έκθεση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.
Στην αρχή της επίσκεψης οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας έμαθαν για τα σημαντικότερα γεγονότα και τις συνθήκες της Επανάστασης και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση. Τελειώνοντας την επίσκεψή τους τους προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα από το Σύλλογο Φιλοπροόδων και έντυπο υλικό σχετικό με την Επανάσταση.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση των ιστορικών γεγονότων και να πάρουν μέρος στη δράση «Το πάρκο της Βλαχέρνας πάρκο του αγώνα για την ελευθερία» μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο Φιλοπροόδων και την πρόεδρο Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936 για να κλείσουν την επίσκεψή τους. Μπορούν ακόμα να συνδυάσουν την επίσκεψή τους και με άλλες δράσεις για τα 200 χρόνια που πραγματοποιούνται στα Φιλιατρά.