Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 21:16

Προγράμματα Erasmus στο 13ο Δημοτικό Σχολείο

Γράφτηκε από την

 

Δύο προγράμματα Erasmus+ υλοποιεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο με αφορμή τον θεσμό «Erasmus days» αυτό το διάστημα.

Αν και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, το Σάββατο το απόγευμα έγινε υπαίθρια ενημερωτική δραστηριότητα στην Πλατεία Οθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η δράση περιελάμβανε προβολή οπτικοακουστικού υλικού και επιτόπιο βιωματικό εργαστήριο. Στο πρόγραμμα «MythEUROlogy», που είναι σχεδιασμένο για τη μυθολογία των λαών της Ευρώπης και τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις της, οι μαθητές έφτιαξαν με χάρτινα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά έναν κίονα - μολυβοθήκη, εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.   

Στο πρόγραμμα «Healthy learners in a sustainable society» που αφορά την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, έπαιξαν επιδαπέδιο παιχνίδι για τις συνήθειες υγιούς διατροφής.   

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στην αξία της επιμορφωτικής και εκπαιδευτικής  κινητικότητας των σχολείων, μέσω των προγραμμάτων Erasmus+, μέσα από την καλλιέργεια της ιδέας του σχολείου που συνδέεται με την κοινωνία.

Οι «Erasmus days» είναι διεθνής διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο των οποίων διοργανώθηκαν πάνω από 5.500 δράσεις σε όλο τον κόσμο, το τριήμερο 14 - 16 Οκτωβρίου.