Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 07:45

Τοπικό Συμβούλιο Καλού Νερού: Να μην απαγορευτεί η δόμηση στη "Natura"

Γράφτηκε από τον
Τοπικό Συμβούλιο Καλού Νερού: Να μην απαγορευτεί η δόμηση στη "Natura"

"Να επικρατήσει η λογική πριν από κάθε απόφαση του ΥΠΕΚΑ  για την περιοχή "Natura"", ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Καλού Νερού, και σημειώνει η περιοχή είναι ανάστατη από την έντονη φημολογία περί απαγόρευσης κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σε επιστολή που έστειλε το Τ.Σ. προς τους βουλευτές του νομού αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες σημειώνει χαρακτηριστικά: "Σχετικά με την έντονη φημολογία ότι οδεύει προς υπογραφή, απόφαση του ΥΠΕΚΑ περί απαγόρευσης κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, ακόμα και γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ολόκληρη την περιοχή "Natura 2000", η τοπική κοινωνία, αλλά και η ευρύτερη είναι τρομερά ανάστατη.

Δεν μπορεί να αποφασίζετε, με το σκεπτικό ότι μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά. Αλλά ακόμα και μια τέτοια απόφαση δεν προστατεύει τη χελώνα, αλλά φέρνει την τοπική κοινωνία μπροστά σε αδιέξοδα με απρόβλεπτες καταστάσεις κάτι που οφείλουν να το γνωρίζουν οι άνθρωποι του "Αρχέλων".

Μια τέτοια απόφαση εάν ευδοκιμήσει είναι φανερό ότι είναι η ταφόπλακα της περιοχής, καταστρέφει περιουσίες και στην κυριολεξία κλείνουν σπίτια. Οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα.

Πριν από κάθε απόφαση παρακαλούμε να επικρατήσει λογική".

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER