Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 14:22

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι "Γιορτές μαθητικής δημιουργίας" στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι "Γιορτές μαθητικής δημιουργίας" στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη οι «Γιορτές μαθητικής δημιουργίας» στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και σε πολλά ακόμη γυμνάσια και λύκεια της Μεσσηνίας. 

 

 Οι «Γιορτές» αποτελούν την επισφράγιση των κόπων μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς, αφού σε αυτές παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους συμμετέχοντες μαθητές τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των προγραμμάτων (περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αγωγής υγείας) που έλαβαν χώρα από την αρχή του σχολικού έτους έως τη λήξη του. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 85 τέτοια προγράμματα από 200 και πλέον εκπαιδευτικούς και πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες στη Μεσσηνία.

Φέτος ιδιαίτερα, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις αυτές σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο σε ενδοσχολικό, όπως ακριβώς συνέβαινε παλαιότερα. Τα περισσότερα σχολεία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και με ιδιαίτερη προθυμία δήλωσαν συμμετοχή με 52 συνολικά προγράμματα. 

Οι «Γιορτές» έγιναν όσον αφορά την Καλαμάτα στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ όσον αφορά την Κυπαρισσία, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου. 

Παράλληλα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, διοργάνωσε τις «Θεατροδράσεις 2013», αναβιώνοντας τις παλαιότερες «Συναντήσεις Μαθητικού Θεάτρου» στις οποίες τα σχολεία της Μεσσηνίας παρουσίασαν μαθητικές θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν από τις 15 Απριλίου (λόγω της συμμετοχής πολλών μαθητών λυκείων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις) με 2 εξαιρετικές παραστάσεις οι οποίες εντυπωσίασαν το κοινό και συνεχίστηκαν με άλλες 3 το διήμερο 14 και 15 Μαΐου σε ένα κατάμεστο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής. 

Για τα προγράμματα και τις τελικές εκδηλώσεις, οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν αφιερώνοντας χρόνο και στις περισσότερες περιπτώσεις και χρήμα, εργαζόμενοι εκτός σχολικών ωραρίων (συχνά Σάββατα και Κυριακές) και με μόνη την ηθική ανταμοιβή.