Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 15:11

Αξιολόγηση στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Αξιολόγηση στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το τρίτο τμήμα του εν λόγω δρύματος, στο οποίο γίνεται αξιολόγηση από επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών, μετά από την απόφαση της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Ακόμα, έχουν αξιολογηθεί το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (ΦΠ) και Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας (ΒΙΟΘΕΚΑ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στο τρίτο τμήμα είναι "γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο για την οργάνωση αυτοδύναμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο άμεσο μέλλον". 

Η επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών, που ολοκλήρωσε προχθές την τριήμερη διαδικασία αναφορικά με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, απαρτιζόταν από τους ακόλουθους αξιολογητές: Καθ. Σοφία Καθάριου (Πανεπιστήμιο Βόρειας Καρολίνας, ΗΠΑ), Καθ. Βασίλειο Φωτόπουλο (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Δρ. Αμαλία Τσιάμη (Πανεπιστήμιο Δυτικού Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο).

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΤΕΙ: Η επιτόπια επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών Αξιολογητών χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επιτυχής καθώς από τις δηλώσεις των ίδιων των μελών της, στο πέρας της επιτόπιας επίσκεψης, προέκυψε ότι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, και σε ορισμένα σημεία εντυπωσιασμένοι, από τις υποδομές του Τμήματος ΤΕΤΡΟ και γενικότερα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, από το εκπαιδευτικό προσωπικό (μέλη Ε.Π. και επιστημονικούς/εργαστηριακούς συνεργάτες), από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος καθώς και από το παρεχόμενο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Επιπλέον τα μέλη της επιτροπής έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις για αδυναμίες που διαπίστωσαν και έδωσαν έμφαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διασύνδεσης του Τμήματος με την τοπική κοινωνία και της ισχυρότερης εμπλοκής του στη διεκδίκηση διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων για την άντληση τεχνογνωσίας και πόρων.

 

Η διαδικασία επιτόπιας επίσκεψης θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση από την επιτροπή της σχετικής έκθεσης εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος στην ΑΔΙΠ.