Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 07:36

Μαθητές του Μελιγαλά στο Σταθμό Αγιαννάκη για την καρέτα-καρέτα

Γράφτηκε από τον

 

Τον περιβαλλοντικό σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα «Αρχέλων» στον Αϊ-Γιαννάκη επισκέφθηκαν την Παρασκευή το πρωί μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά.

 

Στην εκδρομή τους αυτή είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την υπεύθυνη του Συλλόγου «Αρχέλων» Παναγιώτα Θεοδώρου, για τις θαλάσσιες χελώνες, τη βιοποικιλότητα της περιοχής  αλλά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι μαθητές επίσης ζωγράφισαν με θέμα τις χελώνες, ενώ ξεχύθηκαν στην παραλία και με τη βοήθεια των εθελοντών του συλλόγου την καθάρισαν από  σκουπίδια και περιττά αντικείμενα.

Για τη δραστηριότητά τους αυτή ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Νανόπουλος επισήμανε ότι στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν 115 παιδιά από 10 τμήματα του σχολείου - και συμπλήρωσε: «Φέραμε τα παιδιά εδώ για να δούνε αλλά και να βοηθήσουν σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τον Σύλλογο "Αρχέλων". Να μάθουν για το περιβάλλον, για τη χελώνα καρέτα καρέτα, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Η συνεργασία που έχουμε με τους υπεύθυνους του συλλόγου είναι άψογη και πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχιστεί. Ως σχολείο έχουμε αναλάβει πολλά προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον, και με βάση τις δυνατότητές μας προσπαθούμε να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για το μέλλον, για μια πράσινη ανάπτυξη».

Η υπεύθυνη του Προγράμματος για την Πελοπόννησο από το Σύλλογο «Αρχέλων», Παναγιώτα Θεοδώρου, σημείωσε:

«Ηδη από τις 15 Μαΐου που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο είναι ανοιχτός ο Περιβαλλοντικός Σταθμός Αϊ-Γιαννάκη όπου δεχόμαστε σχολεία και άλλες οργανωμένες ομάδες ανθρώπων. Τους προσφέρουμε ενημέρωση για το τι μπορεί να κάνει ο κόσμος για να προστατεύσει την θαλάσσια χελώνα και τα παράκτια οικοσυστήματα. Ταυτόχρονα περνάμε και σε έμπρακτη περιβαλλοντική ενημέρωση στα παιδιά, προβαίνουμε σε καθαρισμούς παραλίας -κάτι το οποίο χρειάζεται-, ενώ παίζουμε και παιχνίδια ώστε να τους περάσουμε ως συνείδηση ότι δεν πρέπει να ρυπαίνουμε το περιβάλλον.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά είναι εξαιρετική, τα παιδιά βοηθάνε πάρα πολύ. Αυτό είναι το τρίτο σχολείο στο οποίο κάνουμε παρουσίαση. Θα περιμένουμε κι άλλα μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, ενώ και το Σεπτέμβριο υπάρχουν επισκέψεις σχολείων».