Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 08:29

Καινοτόμα προγράμματα και δράσεις στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (βίντεο)

Καινοτόμα προγράμματα και δράσεις στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (βίντεο)

Σημαντικές δράσεις, καινοτόμα προγράμματα, το νέο σήμα και την καινούργια ιστοσελίδα του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο διευθυντής Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για την ένταξη νέων προγραμμάτων στη σχολική διαδικασία πιλοτικά, την εξωστρέφεια και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που είναι ο παιδαγωγικός καθοδηγητής του σχολείου. Αναφέρθηκε στους Ομίλους Δημιουργικότητας, στο δικαίωμα όλων των μαθητών του νομού να φοιτήσουν μέσα από τις διαδικασίες κλήρωσης κι ενημέρωσε ότι η επιλογή των μαθητών στην Α’ τάξη γίνεται με κλήρωση και όχι με διαγωνισμό.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου και η κλήρωση θα γίνει στις 6 Μαΐου. Παρατήρησε ότι οι εκπαιδευτικοί (συνολικά 34) υπηρετούν στο Πειραματικό με δική τους επιλογή, με δική τους αίτηση, στάθηκε στη στήριξη διαφόρων φορέων, όπως τα ιδρύματα Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου που συνέβαλαν στην πληρέστερη υλικοτεχνική υποδομή κι ενημέρωσε για τη συμμετοχή σε 5 ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η εκπαιδευτικός Ελπινίκη Σακαρέλη ενημέρωσε για τους 7 Ομίλους Δημιουργικότητας που γίνονται απογευματινές ώρες με συμμετοχή προαιρετική: Φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής, ρητορικής, ρομποτικής, μουσικοκινητικής αγωγής, εθελοντισμού και “φυλοσοφούμε” που αναφέρεται στην ισότητα των δύο φύλων.

Οι εκπαιδευτικοί Βασιλική Μάλαμα, Κατερίνα Βίγκου, Γιώργος Γκιουλέκας και Παναγιώτα Παπανικολάου ενημέρωσαν αναλυτικά για τη δράση κάθε ομίλου.

Επισημάνθηκε ότι η νέα ιστοσελίδα αποπνέει το κλίμα του σχολείου και θα φτιάχνεται και θα βελτιώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης.

Τέλος, η εκπαιδευτικός κυρία Κοντολέων ενημέρωσε για το πρόγραμμα “Μοριάς ‘21” που συμμετέχουν και άλλα σχολεία της Πελοποννήσου, με στόχο την αδελφοποίηση με σχολείο της Νέας Υόρκης στο οποίο φοιτούν παιδιά με γονείς ελληνικής καταγωγής.